Problemi pred kraj godine

Đokoviću se drma tron: Kako bi Nole mogao da ostane bez prvog mjesta?

  • 09.09.2019. 08:53

Trka za "skalpom" Novaka Đokovića je počela. Nole je ostao bez 1.820 bodova na ATP listi svojim ispadanjem sa US Opena u osmini finala, od ukupnih 2.000 kojih je branio, tako da se Noletu konkurencija ozbiljno približila.

Glavni pretendent na Đokovićev tron je Rafael Nadal, koji bi srpskom teniseru mogao da se približi na neprijatnih 640 bodova razlike ukoliko osvoji trofej na "flašing medousu". Španac je polufinalu trijumfovao protiv Matea Beretinija, a od titule ga dijeli meč sa Danilom Medvedevim.

Nadu za ostanak na tronu Noletu daju dvije činjenice. Prva je da Nadal poslije američkog grend slema najverovatnije neće braniti ni jedan jedini bod, kao što nije ni prošle godine. Ukoliko "bik sa Majorke" zaigra na nekom turniru, to će biti za neznatnu sumu poena.

Druga je činjenica da se Rafa konačno ženi dugogodišnjom djevojkom Ćiskom. Vjenčanje će biti 19. oktobra, što je nedjelju dana poslije mastersa u Šangaju. Velika je mogućnost da će Nadal propustiti i masters u Parizu, koji počinje 28. oktobra, kada će mladenci najvjerovatnije biti na medenom mjesecu.

Sa druge strane, Novaka Đokovića čeka potpuno drugačija borba. Azijska turneja počinje sljedećeg mjeseca, a Noletovo rame nije još uvijek zaliječeno. Iako Džon Mekinro priziva ono najgore, neigranje prvog reketa svijeta do kraja godine, Đoković mora da brani titulu u Šangaju, finale u Parizu i finale sa zavšnog mastersa u Londonu. Šangaj Đokoviću vredi 1000 bodova, dok preostala dva mastersa nose po 600 bodova na ATP listi.

Đoković ima mnogo toga da izgubi, a jedini turnir na kome može da pojača svoju sumu bodova je na turniru u Tokiju, za koji može da dobije 500 bodova i koji počinje 30. septembra. To je ujedno i trenutak kada će se saznati Noletovo zdravstveno stanje.

Srpski teniser peti je u istoriji po najvećem broju nedjelja provedenom na vrhu ATP liste, a u ponedjeljak će prestići Džimija Konorsa, koji se na toj poziciji nalazio sjajnih 268 nedjelja. Do kraja oktobra Nole bio trebao da preskoči i Ivana Lendla, koji je 270 sedmica bio na vrhu.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм