Đoković uputio pismo sa listom zahtjeva AO

  • 17.01.2021. 16:55

Novak Đoković je direktoru Australijan opena uputio zahtjeve kojima je pokušao da pomogne svim teniserima i teniserkama koji se trenutno nalaze u karantinu u toj zemlji.

Đoković se trenutno nalazi u karantinu u Adelejdu sa manjim brojem tenisera i teniserki, dok su ostali smješteni u Melburnu.

Srpski teniser je još ranije izrazio nezadovoljstvo time što je dobio povlašćeni tretman, o kojem su kritike izrazili i drugi igrači.

Kako prenosi specijalizovani teniski portal Punto de brejk, sada je poslao pismo direktoru turnira Kregu Tajliju, u kojem mu je predstavio zahtjeve koji će, ukoliko budu ispunjeni, pomoći svim teniserima i teniserkama trenutno u Australiji.

On je reagovao kao prvi čovjek Unije igrača (PTPA) i nekadašnji predsjednik ATP Savjeta igrača, te je izneo zahtjeve Tajliju kojima bi "teren" bio izjednačen za sve u karantinu.

Nemogućnost podjednakog tretmana stvorili su kovid-pozitivni slučajevi, koji su najmanje 72 učesnika Australijan opena stavili u strogi karantin, nakon što se javio još jedan pozitivni slučaj u trećem avionu za Melburn.

Đoković je sve činjenice uzeo u obzir i pokušao da izbori što bolje uslove za svoje kolege i koleginice.

​Kako se navodi, ovo su njegovi zahtjevi čelnicima Australijan opena i Teniskog saveza te zemlje:

- oprema za trening i fizičku pripremu u svakoj sobi

- hrana na nivou turnira kao što je Australijan open i koju bi trebalo da jede svaki profesionalni sportista

- smanjen broj dana izolacije za pomenutih 47 tenisera, uz dodatno testiranje kako bi se dokazalo da su negativni na virus korona

- dozvola da se sastanu sa trenerima ukoliko su svi negativni na testu

- ukoliko je prethodno moguće, staviti igrača i trenera na isti sprat u hotelu

- što je više moguće kretanja van hotelskih soba, potencijalno i iznajmljivanje kuća sa teniskim terenom