Srpski derbi u Rimu

Đoković u sjajnom meču i poslije velike borbe savladao Krajinovića

  • 18.09.2020. 17:33

Novak Đoković i Filip Krajinović odigrali su veoma atraktivan i napet meč u osmini finala Rima, "broj 1" je tek poslije nešto više od dva sata savladao prijatelja sa 7:6 (7), 6:3!

Novak ide na boljeg iz meča Lorenco Museti - Dominik Kepfer, koji je sljedeći na programu, a Krajinović se pokazao kao prilično "tvrd orah".

Što se samog meča tiče, počeo je sa razmjenom brejkova. Do kraja prvog seta bilo je još dosta prilika da igrači jedan drugom oduzmu servis. Do toga nije došlo, pa je odluka pala u taj-brejku.

Krajinović je 13. gem počeo sjajno, poveo je sa 1:4, ali je Đoković uspio da se vrati i dobije prvi dio meča sa 9:7. Prvi set je trajao čak jedan sati i 27 minuta.

Drugi set je prošao u boljoj igri Noleta. Umorio se Filip, pravio je greške kojih nije bilo u prvom setu, a to igrač kvaliteta Đokovića lako kažnjava.

Brzo je prvi igrač svijeta napravio brejk, čuvao je tu prednost i uz još jedan brejk do kraja seta stigao do 28 trijumfa ove godine. 

Đoković ima samo jedan poraz ove sezone i to je pobijedio sam sebe. Kao što je poznato diskvalifikovan je sa Ju-Es Opena, pošto je pogodio sudiju lopticom u vrat.