Problemi sa ramenom

Đoković u problemima na US Openu, trpi jake bolove

  • 30.08.2019. 10:17

Novak Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima poslije pobjede nad Huanom Ignasijom Londerom (6:4, 7:6, 6:1) kaže da će mu dva dana odmora dobro doći zbog problema sa ramenom, kao i da se nada da će uspjeti da se oporavi.

"Na gren slemovima je dobro što imaš dan odmora, nemaš mečeve dan za danom, što ti dozvoljava da imaš više vremena da se oporaviš. Vrlo čudna situacija, iskreno. Da je desno rame, pa da ima više smisla, nego lijevo rame, muči me već nekoliko nedjelja unazad. Trudim se zajedno sa svojim timom i sa medicinskim timom ovog turnira da pronađem način i tretmane kako da smirim tu upalu i te bolove", rekao je Đoković i dodao:

"Nalazim se u situaciji koja je nezavidna jer je turnir u toku, pa nema tu nešto mnogo vremena. Zato kažem da je dobra stvar što imam 48 sati do narednog meča ili možda malo manje ako igram dnevni meč prekosutra. Nadam se da će taj bol, ako ne može da se ukloni, barem da se smiri značajno jer sada u nekim situacijama bilo gotovo nepodnošljivo", imao sam poteškoća i pri bacanju lopte za servis. Vidjećemo šta će biti.

Na pitanje osjeća li da povreda može dugoročno da pravi problem, Đoković je odgovorio:

"Mislim da ne. Radili smo preglede ultrazvukom i provjere koje pokazuju da nema nekih oštećenja. Sutra (četvrtak) ćemo da odradimo još neke provjere, tako da ne vjerujem da na duže staze može da predstavlja problem, na primjer do kraja sezone itd. Kako stvari stoje, sudeći po svim konsultacijama i mišljenjima medicinskih stručnjaka, djeluje kao nešto što se skupilo, podesilo i takve su oklonosti. S obzirom na to da sam na Gren slemu, na jednom od četiri najbotnija turnira u godini, nezgodna je situacija, ali naći ćemo način", zaključio je Đoković.

(Sportklub)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.