Nadigrao Hačanova

Đoković u finalu turnira u Abu Dabiju

  • 28.12.2018. 17:38

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, pobijedio je Rusa Karena Hačanova sa 2-0 u setovima u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

Đoković je poslije jednog časa i četiri minuta bio bolji od Hačanova sa 6:4, 6:2 po setovima.

Srpski teniser zabilježio je prvu pobjedu u prvom meču u novoj sezoni, doduše nezvanično s obzirom da je u pitanju egzibicija pod imenom Mubadala.

Đoković se, koliko-toliko, osvetio Hačanovu za poraz u finalu posljednjeg Mastersa prošle sezone Pariza, kada je Karen bio bolji sa 2-0 u setovima, nasuprot svim očekivanjima. 

Oba tenisera su dobro počeli meč, ali je Đoković uspio već u drugom servis gemu rivala da dođe do prve brejk lopte i nju da iskoristi. Hačanovu je popustila koncentracija, izgubio je tri poena zaredom i kapitulirao. 

Đoković je dobro servirao i sve je išlo kao po planu, ali je došlo do neočekivanog pada u igri prilikom servisa za set. Novak je napravio dvije vezane greške i poklonio brejk rivalu. 

Ipak, nada Hačanova nije dugo trajala, jer je Rus istom mjerom uzvratio u narednom gemu. Servirao je za 5:5, ali je izgrešio maltene sve što je mogao, te na kraju duplom servis greškom poklonio protivniku prvi set. 

Srpski teniser je "munjevito" počeo i drugi set. Osvojio je početni gem, a zatim u narednom došao do dvije vezane brejk prilike. Ipak, popustila mu je koncentracija i nije mogao da napravi brejk, barem ne u tom trenutku. 

U nastavku nije popustio najbolji teniser svijeta – igrao je dobro, evidentno bolje od protivnika, a izgledalo je i kao da uživa u tenisu koji igra. Pritiskao je, napadao i čekao greške, a to mu se i isplatilo. 

Novak je u jednom trenutku podigao nivo igre i "počistio" Rusa. On je od gema na 2:2 osvojio svih narednih 14 poena do kraja duela. 

Đoković će u final odmjeriti snage sa Južnoafrikanacem Kevinom Andersonom, koji je eliminisao španskog tenisera Rafaela Nadala, dok će Španac igrati protiv Hačanova. 

"Dobro sam se osećao. Možda sam i nadmašio očekivanja, bio sam bolji nego što sam očekivao. Igrali smo nekoliko puta ove sezone, nikad nije lako igrati protiv njega", rekao je Đoković poslije meča.