Mučio se, ali slavio

Đoković u drugom kolu Sinsinatija

  • 14.08.2018. 15:16

Novak Đoković se plasirao u 2. kolo turnira u Sinsinatiju poslije pobjede protiv Amerikanca Stiva Džonsona - 6:4, 7:6(4).

Srpski teniser je iskoristio tek devetu meč loptu u duelu koji je trajao dva sata i tri minuta.

Novak Đoković je u Sinsinati došao sa posebnim motivom, ne samo da bi se što bolje pripremio za posljednji Grend slem u sezoni – US open, već i da pokuša da osvoji masters koji mu nedostaje, a ima 30 osvojenih titula.

Srpski teniser je na početku meča bio prilično siguran, dobro je servirao, raznovrsnim udarcima je osvajao poene, ali u sličnom ritmu je igrao i Džonson. Forhendima, volejima, slajsovima Đoković je primorao Amerikanca da griješi pri kraju seta i jedan brejk bio je dovoljan da Novak dobije prvi set sa 6:4.

U drugom setu Novak je potpuno preuzeo kontrolu, poveo je sa 3:0 i izgledalo je da će brzo da završi meč. A, onda je viđen neočekivani pad i četiri vezana gema koja je osvojio njegov rival. Đokovićeva igra se u trenutku raspala, bez potrebe je postao nervozan i pravio je previše grešaka.

Oscilacije su ostavile trag jer je imao pet meč lopti da duel zaključi još jednim setom 6:4, ali nijednu nije iskoristio i Džonson je izjednačio na 5:5. I kada je mogao da dobije set sa 7:5 opet nije iskoristio dvije meč lopte pa je meč otišao u taj brejk. I tu je morao da propusti jednu meč loptu, da bi tek iz osmog pokušaja okončao duel sa Džonsonom.

Naredni rival Đokovića je Francuz Adrijan Manarino.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.