Meč trajao dva dana

Đoković: Tim jednostavno odigrao bolje u važnim trenucima

  • 08.06.2019. 17:08

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom sezonom na šljaci, a da je u polufinalu Rolan Garosa Austrijanac Dominik Tim jednostavno odigrao bolje u važnim trenucima.

Tim je u meču koji je započet u petak, a završen u subotu, slavio sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 i drugu godinu zaredom izborio plasman u finale Rolan Garosa, u kojem će se sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom.

„Čestitam Dominiku. Igrao je odlično, posebno u važnim trenucima. Imao je nekoliko dobrih slajsova i pasing šotova. Uspio je da ubaci jednu lopticu više u teren na kraju meča. Bilo je lakše igrati forhende uz vjetar s jedne strane tokom meča, ali je jasno da ga je kada se posljednji put vratio bilo manje i to je bila velika prednost jer je igrao sa te strane. Svakako mu čestitam, igra sjajan tenis, pokazao je da je jedan od najboljih na svijetu i želim mu sreću u finalu“, naglasio je Đoković, koji je istakao da činjenica da je igrao za četvrti Gren slemu u nizu, što mnogi nazivaju ‚Nole slemom‘, nije uticala na njega.

Novak je istakao da su sitnice na kraju presudile u Timovu korist, a da ga je protivnik izbacio iz zone komfora.

„Nisam imao sreće. Vodio sam 30-0 i napravio sam dvostruku servis grešku, što ga je vratilo u igru. Bio je to ključan gem. Tu je i posljednji gem, kada je bilo 30-15. Svaka mu čast, igrao je prave udarce, izbacio me je iz komforne pozicije na terenu i onda je mogao da izbori meč loptu i izbori viner. Ne mislim da sam mnogo toga uradio pogrešno tokom turnira. Ovaj meč bi svakako bio težak jer je Dominik fantastičan na šljaci. U ovakvim mečevima jedan ili dva poena odlučuju pobjednika“, rekao je Đoković.

Susret između Đokovića i Tima obilježili su prekidi zbog kiše, kao i jak vjetar, a na pitanje koliko ga je to spriječilo da igra na svom najboljem nivou srpski teniser je rekao:

„Kada igrate u uraganskim uslovima teško je igrati najbolje što možete. Sve se svodilo na preživljavanje u ovakvim uslovima, pokušavanje da zadržite svoj servis i odigrate jednu lopticu više od vašeg protivnika. Tako je bilo u petak, ali takvo je kako je. Igrao sam odličan tenis tokom sezone na šljaci. Ovde nisam ispustio set do polufinala. Kao što sam rekao, kada igrate protiv Dominika ne možete da se nadate da ćete baš pobijediti u tri seta, ali je svakako izvjesno da će biti neizvjesno. Ne želim da tražim izgovore za poraz. On je pobijedio i svaka mu čast“.

Srpski teniser je uslove u petak okarakterisao jednim od najgorih u kojima je igrao, kao i da je situacija u odnosu na dan ranije u subotu poslije pet-šest gemova bila znatno bolja. Takođe, nije želio da komentariše odluku organizatora o prekidu u petak, ali je odgovorio na pitanje da li bi trebalo da postoje granice kada je u pitanju igra na jakom vjetru.

„Ne postoje pravila. Rečeno mi je na terenu u prvom setu kada sam pitao supervizora da dokle god na teren ne dolijeću predmeti sve je u redu. Nisam znao da kišobran nije to, pošto je završio na terenu u prvom gemu meča, ali je to njihova odluka, vjerovatno bolje znaju tenis“, istakao je Đoković.