Zdravlje igrača najbitnije

Đoković testiran na koronu: Hoće li se igrati "Adria tur" u Banjaluci?

  • 22.06.2020. 16:11

Turnir Adria tur, koji organizuje Novak Đoković, je pod znakom pitanja, nakon što je nije odigrano finale ovog turnira u Zadru zbog informacije da je Grigor Dimitrov bio pozitivan na virus korona.

Da li će se teniski spektakl igrati u Banjaluci još nije poznato, a u Teniskom savezu Srpske ističu da su spremni na sve opcije i da je zdravlje igrača najbitnije.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da će konačnu odluku u vezi sa ovim pitanjem donijeti organizatori “Adria tura” iz Beograda. 

Upućujući još jednom veliku zahvalnost porodici Đoković za sve što čini za tenis u regionu on je dodao da bez obzira na to kakva će odluka biti, očekuje intenzivnu saradnju sa najboljim svjetskim teniserom u budućnosti.

-Mi smo u stalnom kontaktu sa organizatorima „Adria tura“ i porodicom Đoković. U skorijem vremenu očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje. U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku. Sigurnost sportista i zdravlje publike su na prvom mjestu. Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi korona virusom želimo što brži oporavak. U Banjaluci su u toku radovi na izgradnji teniske infrastrukture koja će ispunjavati najviše svjetske standarde u ovom sportu – rekao je Milinović i dodao:

-Sa svim radovima je upoznat tim najboljeg svjetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije. S obzirom na to, jasno je da “Adria tur” nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske. U tom smislu, kakva god odluka da bude mi ćemo je prihvatiti jer smo orjentisani ka dugoročnom cilju i razvoju tenisa.  Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske će sa ovom infrastrukturom dobiti uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz cijelog regiona – rekao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović .

Pročitajte i:

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.