Najbolji svjetski teniser

Đoković: Snagu crpim iz sjećanja na moj narod koji čeka u redu za hljeb

  • 02.02.2020. 20:54

Novak Đoković je jedinstvena pojava u svijetu sporta! Taman kad protivnik misli da ga je slomio, Srbin se digne poput Feniksa iz pepela i sruši ga.

Takav scenario na važnim Novakovim mečevima vidjeli smo "bezbroj" puta.

Novakovu mentalnu snagu osjetio je i Dominik Tim u finalu Australijan opena. Možda je Austrijanac pomislio da će prvi put u karijeri osvojiti Grend slem trofej kada je poveo 2:1 u setovima, ali onda ga je "počistio" srpski uragan.

Novinare je poslije meča zanimalo odakle Novak crpi tu snagu, ali i kako isto čine i njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji su takođe mnogo puta pravili preokrete, doduše ne u mjeri u kojoj i Đoković.

"Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliko poštovanje prema njima, tako da mogu samo u svoje ime da pričam. Mi smo odrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije djetinjstvo", počeo je Novak i nastavio: 

"Djetinjstvo sam proveo tokom rata, devedesetih godina kada je Srbija bila pod embargom. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hljeb, mlijeko i vodu, te stvari te načine jačim i gladnim uspjeha, šta god da odabereš da se bavite u životu".

Nole je o prošlim vremenima govorio u dahu.

"To je vjerovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvijek me to motiviše da još jače radim. To je vjerovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene", zaključio je Novak Đoković.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина