US Open

Đoković se izborio sa povredom i Londerom

  • 29.08.2019. 07:58

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo četvrtog Grend slema sezone pobjedom protiv Argentinca Huana Ignasija Londera u tri seta.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je u drugom kolu US opena Argentinca Huana Ignasija Londera u tri seta - 6:4, 7:6 (7:3), 6:1 za dva sata i 15 minuta igre. 

Đoković je još od prvog seta imao problem sa bolom u lijevom ramenu zbog čega je u dva navrata imao i masaže, ali je na kraju bio jači od boli i bolji od rivala.

Za Novaka je ovo 71. pobjeda na US openu po čemu se izjednačio sa Pitom Samprasom.

Prvi je u prvom setu do brejka došao Argentinac, ali to nije bilo dovoljno. Nisu Londeru bila dovoljna ni dva brejka prednosti u drugom setu i vođsto od 3:0 jer je Đoković u ovom dijelu meča vezao pet osvojenih gemova, poveo 5:3 i servirao za set. Uspio je Londero maksimalno da produži ovaj dio igre, ali je Đoković bio bolji u taj brejku.

Na otvaranju trećeg seta vidjeli smo razmenu brejkova nakon čega je Đoković vezao četiri gema i poveo 5:1 i rutinski priveo duel kraju novim brejkom uz iskorištenu drugu meč loptu. 

U trećem kolu Novaku će rival biti bolji iz meča u kome Dušan Lajović igra protiv Denisa Kudle.

Novak nakon meča nije želio da govori o povredi. Rekao je samo da mu je to smetalo pri servisu, ali je želio da čestita rivalu na prikazanoj dobroj igri i borbenom duhu koji je prikazao.

"Ovo je nešto sa čime se već neko vrijeme nosim. Nije lako kada stalno osjećate bol, ali morate da nađete način da se sa tim borite, da skratite poene i da iskoristite svaku šansu do koje dođete ako do nje dođete. Nije prvi put da se suočavam sa ovakvim problemima", rekao je Đoković nakon meča.

Srpski igrač kaže da je u takvoj sutuaciji važno samo ići napred, iako to zvuči kao kliše.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм