Vimbldon 2018

Đoković vodi protiv Nadala 2:1 u setovima, nastavak u subotu od 14 časova

  • 13.07.2018. 21:53

Novak Đoković igra protiv Rafaela Nadala polufinalni meč Vimbldona i maestralnom igrom uspio je da osvoji prvi set. Međutim, Nadal se vratio u drugom setu i izjednačio rezultat na 1:1.

U trećem setu vodila se izjednačena borba, ali u tajbrejku više koncentracije je imao srpski teniser i zasluženo stekao prednost od 2:1 u setovima kada je meč u Londonu prekinut zbog policijskog časa. Nastavak je predviđen u 14 časova po našem vremenu. Đokoviću nedostaje još jedan osvojen set protiv Nadala da stigne do finala gdje ga već čeka fenomenalni Kevin Anderson koji je u maratonskom meču drugog polufinala savladao Džona Iznera.

Inače, srpski i španski teniser imaju najveći rivalitet po broju odigranih mečeva u istoriji tenisa, a Srbin ima jedan trijumf više pred ovaj 52. međusobni okršaj.

Nema sumnje da je ovo finale prije finala i da će pobjednik biti veliki favorit za osvajanje najprestižnije titule na svijetu.

Prvo polufinale riješeno je poslije nevjerovatnog maratona u pet setova koji su odigrali Kevin Anderson i Džon Izner. Na kraju je slavio Južnoafrikanac.