Plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Đoković preko sjajnog Beretinija do meča sa Nadalom

  • 09.06.2021. 23:44

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon što je savladao Matea Beretinija rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5).

Svojim servisom meč je otvorio Novak, a Beretini je već u prvom gemu došao do brejk lopte koju je Novak spasao. Nakon što je svoj gem osvojio bez muke, Italijan je imao priliku za brejk i u narednom gemu, ali je prvi reket svijeta i ovoga puta uspio da se izvuče i povede sa 2:1.

Već u narednom gemu Novak koristi drugu brejk loptu i oduzima servis protivniku, što će se ispostaviti da je bio jedini brejk u prvom setu koji je Đoković dobio sa 6:3.

Drugi set je krenuo dobro po Beretinija. Vodio je Italijan sa 2:1, doduše bez brejka, a onda Đoković pravi dva brejka, veže pet gemova u nizu i završava drugi set rezultatom 6:2.

Nije se Italijan predao nakon dva seta manjka. Popravio je igru, pronašao prvi servis, a i forhend, njegovo najjače oružje, radio je savršeno. Koliko dobro su obojica igrala na svoj servis govori i podatak da je u setu koji je odlučen u tiebreaku, viđena samo jedna brejk prilika (Đoković nije iskoristio u devetom gemu).

Nije Novak uspio da završi ovaj meč u tri seta, iako je imao svoja dva servisa pri rezultatu 5:4. Dvije greške i dobar servis Italijana odveli su meč u četvrti set.

I u ovom dijelu igre Beretiniji je odlično servirao, a pri rezultatu 3:2 za Novaka, došlo je do prekida meča.

Naime, u 23 sata u Francuskoj počinje policijski čas i publika je morala da napusti tribine "Filip Šatrijea". Ipak, oni su to odbili i igrači su poslati u svlačionicu.

Meč je nastavljen pred praznim tribinama, nakon pauze.

Oba tenisera su čuvala svoj servis do dvanaestog gema, kada je Beretini po drugi put servirao za ostanak u meču. Novak koristi nešto slabiju igru Italijana, dolazi do meč lopti. Italijan je spasio dvije ali ne i treću, pa Novak osvaja četvrti set i prolazi u polufinale.

Novak se u polufinalu sastaje sa Nadalom koji je danas bio bolji od Švarcmana.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм