Sinsinati

Đoković preko Puja do polufinala

  • 17.08.2019. 07:31

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, pošto je savladao Luku Puja iz Francuske 7:6 (7-2), 6:1.

U prvom setu je Novak imao brejk šansu u prvom gemu, ali je promašio pasing forhendom. To je bila jedina šansa za brejk na obe strane u tom setu, zapravo je Đoković izgubio samo šest poena na svoj servis (Puj 11). U taj brejku je Novak bio mentalno stabilniji, a Francuz je od 2-1 za Novaka napravio dvije neiznuđene greške forhendom, između toga jednu duplu, pa je set bio odlučen.

Na startu drugog seta Novak je napravio brejk – od 40-15 došao je do izjednačenja uz dva vrlo agresivna i precizna poena. Francuz je odservirao duplu grešku, a u narednom poenu Novak je na drop šot odgovorio drop šotom – 2:0.

Preživio je Đoković i sljedeći gem u kojem je odservirao tri duple greške i tada je de facto bio kraj. Ipak, u pauzi između petog i šestog gema Novak je zatražio pomoć turnirskog doktora, činilo se da traži da mu se masiraju mišići oko lakta. Poslije se na usporenom snimku vidjela Novakova bolna grimasa poslije jednog servisa, do kraja meča nije imao problema.

“Ne znam, vidjeću, nadam se da će biti dobro“, rekao je Đoković u izjavi na terenu.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedevom.

Polufinale Đoković – Medvedev na programu je u subotu u ponoć po srednjoevropskom vremenu. Dva puta su igrali ove godine, Novak je slavio na Australijan openu, a Rus u Monte Karlu (ukupno je 3-1 za srpskog tenisera). 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)