Rolan Garos

Đoković pregazio Berankisa u drugom kolu

  • 01.10.2020. 16:10

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta bio bolji od Litvanca Rikardasa Berankisa - 6:1, 6:2, 6:2!

Đoković je posao završio za sat vremena i 22 minuta uz napomenu da je pet minuta trajao medicinski tajm-aut, upisao svoj treći međusobni trijumf iz isto toliko mečeva (ponovo bez izgubljenog seta), a u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela između Tenisa Sandgrena i Danijela Galana Riverosa.

Nole je tako nastavio impresivan niz partija u drugom kolu RG s obzirom na to da sada ima skor 17:0, dok je zabilježio 49 uzetih setova uz samo dva izgubljena. Međutim, ono što je bitnije jeste da se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju pobjeda u Parizu.

Obojica tenisera imaju po 70, s tim da je bolji procenat na strani Srbina koji je zabilježio 14 poraza nasuprot Rodžerovih 17. Vrijedi pomenuti da je Nole i šest godina mlađi od Švajcarca, što svakako još više daje na značaju ovom dostignuću.

Đoković je prvi set protiv Litvanca Berankisa, inače 66. tenisera svijeta, dobio za samo 22 minuta. Uzeo je brejk već u drugom gemu, rival je smanjio na 3:1, ali smo onda vidjeli tri vezana poena Novaka za konačnih 6:1 - uz još jedan brejk u 5. gemu, i to sa nulom.

Za razliku od prvog meča u Parizu, gdje je odservirao samo dva asa, Nole je protiv Litvanca samo u prvom već imao tri. Taj prvi servis ga je služio, jer je osvojio 100 odsto poena na njega u prvom setu.

Berankis se, s druge strane, i te kako mučio na svoj servis što je Novak i te kako iskoristio već na početku drugog seta. Vezao je svoj četvrti gem i oduzeo je servis rivalu, da bi i svoj potom potvrdio.

Doduše, uz malo muke! Litvanac je savršenim riternom došao do dvije brejk lopte (40:15), ali se Nole drugim servisom prvi put spasio. Zatim je upisao i 4. as za 40:40, te završio gem za 2:0.

Uspio je Berankis malo da se konsoliduje i da na neko vrijejme sačuvao svoj servis, ali je Đoković u 7. gemu stigao do 5:2 i onda odservirao za 6:2 u drugom setu - za samo 54 minuta!

Novak je i treći set krenuo brejkom, vrlo brzo je došao do prednosti od 2:0, a vrijedi pomenuti da je Litvanac između drugog i trećeg seta tražio medicinski tajm aut zbog određenih problema sa leđima.

Kada je Đoković uzeo još jedan servis rivalu i poveo sa 3:0 pred svoj servis, svima je bilo jasno da ni ovaj treći set neće donijeti nikakvu dramu. Na kraju, ubjedljivih 6:2 za Srbina i plasman u narednu rundu.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.