Najuspešniji sportista Srbije

Đoković posjetio Olimpijski komitet Srbije

  • 07.03.2020. 16:48

Najuspešniji sportista Srbije, olimpijac i prvi teniser svijeta Novak Đoković posjetio je olimpijsku kuću u Beogradu, gdje su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspješnijeg sportistu godine, a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodjeljeni.

Rukovodstvo OKS je sa Đokovićem razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon prijema, trofeje za najuspešnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Đokoviću je uručio predsjednik OKS Božidar Maljković.

"Novak Đoković je u ovu kuću dobrodošao uveijk jer je svakim svojim uspjehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio. Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i riječima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrijednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam", rekao je Maljković.

Đoković je izrazio zadovoljstvo što je u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatra ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji.

"Olimpizam je srž sporta koji dijeli poruke jednakosti, fer-pleja, u kojima svako ima šansu da pobijedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh. Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsjetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju", rekao je Đoković zahvalivši se na izuzetnom gostoprimstvu.

"Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovdje i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumijevanje i dobru energiju", rekao je prvi teniser svijeta.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.