Pokorio Australijan open

Đoković: Ponosan sam na sve što smo uradili tokom turnira

  • 21.02.2021. 12:51

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je istinski šampion. U finalu je na impresivan način za manje od dva sata pobijedio Danila Medvedeva i došao do treće titule u nizu u Australiji.

Đoković je odigrao gotovo perfektan meč. Sjajan servis, odlične duboke lopte, mirnoća, realizacija poena na drugi servis sve je bilo na strani srpskog tenisera. Ipak na terenu je prvo čestitao rivalu.

– Danile, ti si sjajan momak, divna osoba. Provodili smo nekada dosta vremena u Monaku na treningu, mada me ne zoveš već dvije godine. Hvala ti na lijepim rečima. Dopada mi se Danil, prijateljski je nastrojen, ali na terenu je jedan od najtežih igrača sa kojim sam igrao u karijeri. Pitanje je vremena kada ćeš uzeti grend slem. Ako možeš da sačekaš još par godina- našalio se Đoković.

– Hvala Goranu, Ediju, Uliju, svima koji su kod kuće, mojoj porodici, prijateljima, Miljanu… Bio je ovo dug put, rolerkoster u posljednjih par nedelja. Uli, tebi posebno hvala, mnogo si vremena posvetio meni. Zahvalan sam ti na  snazi i energiji. Bio je uspješan turnir, čestitke Tenis Australija i Kregu Tajliju. Nije bilo lako, bilo je izazovno na mnogo nivoa, ali treba da budete ponosni na sve što ste uradili. Hvala ovom terenu, Rod Lejver areni, svake godine te volim sve više i više, ljubavna afera se nastavlja-poručio je Novak.

Novinare je interesovala izjava pred finale da će mlade snage morati da sačekaju na trofej.

-Bila je to rizična izjava pred meč, ali nisam želio nikoga da povrijedim ili pokažem nepoštovanje prema protivniku. Sa svim uspjesima ovdje mislim da sam zaslužio poštovanje i da budem pun samopouzdanja- istakao je Đoković.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!