Egzibicioni meč

Đoković plesao u Kazahstanu, ali izgubio od Nadala

  • 24.10.2019. 21:37

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su egzibicioni meč u Kazahstanu koji je pripao španskom teniseru. Nadal je u Nur-Sultanu, prestonici Kazahstana, savladao Đokovića rezultatom 6:3, 3:6, 11:9.

Srbin i Španac sastali su se kako bi sakupili novac u humanitarne svrhe i pomogli najmlađima, kojima je to najpotrebnije. 
 
Njih dvojica su tokom dana zabavljali više od 200 lokalnih klinaca tenisera, potom se sastali sa državnim vrhom i bili na prijemu kod predsjednika Kasim-Јomarta Tokajeva.

Po dolasku u Nur-Sultan igračima je priređen kraljevski doček, da bi ih u hali pratilo više od 11.500 gledalaca.

"Zdravstvujte ili salem... Vi govorite ruski jezik, ja znam nešto malo tog jezika. Prvi put sam ovdje, zahvalan sam Rafaelu što će ponovo igrati sa mnom. Nadam se da će Kazahstan jednog dana dobiti i ATP turnir", rekao je Đoković prilikom prvog obraćanja.

Duel je protekao u dobroj atmosferi, obilježio ga je neizvjestan finiš, koji je ipak pripao "Biku sa Majorke".

Na taj način je Nadal darovao sebi najbolji svadbeni poklon, pošto je tokom vikenda oženio dugogodišnju partnerku Ćisku.

"Srećan sam što sam ovdje. Oženio sam se, proslavili smo to kako smo želili i sada je vrijeme za tenis i drago mi je što dijelim ove momente sa Novakom", istakao je Nadal.

Interesantno je i da je ovo bio duel koji je "ozvaničio" smjenu na čelu ATP liste – Rafa će 4. novembra smijeniti Novaka, kada se budu oduzeli bodovi sa mastersa u Parizu i Završnog turnira u Londonu.

Njihova egzibicija jeste bila humanitarnog karaktera, ali nije naišla na odobravanje svih, posebno ne uprave turnira u Beču, koji se igra u istom terminu.