Najbolji teniser svijeta

Đoković o vakcinaciji: Sačekaću i vidjeti šta će se desiti

  • 25.02.2021. 15:33

Najbolji teniser svijeta nema baš lak posao kada izađe pred određene novinare. Neki od njih su ga optuživali da je antivakser, to zato što je je prošle godine u razgovoru sa još osam srpskih sportista govorio da nije za obaveznu vakcinaciju, ako do nje dođe.

Tokom intervjua za "7NEWS Australia", nakon devetog trijumfalnog pohoda na Melburn parku, Novak Đoković je upitan kako će se ponašati ako Kovid-19 vakcina bude obavezna za nastupe na teniskim turnirima. Najbolji teniser svijeta nije htio da se igra te igre.

"Hajde prvo da vidimo šta će se dešavati. Mnogo je bilo priča, ali se maltene ništa nije definitivno odlučilo u smislu propisa, ili pravila ATP-a ili organizatora grend slem turnira. Tako da ću, prosto, da sačekam i vidim. Trenutno se o mnogo toga debatuje, sve je još "u vazduhu" i neću da komentarišem nešto što nije gotovo", rekao je Đoković.

Njegov trijumf obilježili su i zvižduci upućeni čelnici Teniskog saveza Australije, Džejn Hrdlički, kada je tokom govora poslije finala spomenula vakcinaciju.

"To definitivno nije bila laka situacija za predsjednicu australijskog Saveza. Saosjećam se sa njom. Mislim da se dobro nosila s obzirom na okolnosti, definitivno nije bilo lako ostati pribran kao što je ona. Završila je govor na veoma dobar način", istakao je Nole i, podržavajući izviždanu Hrdličkovu, izbio još jedan adut iz ruku novinara koji ga smatraju "antivakserom".

Na kraju se osvrnuo i na toliko željeni kraj pandemije.

"Mnogo je pomiješanih mišljenja i emocija oko svega što se sada dešava u svijetu. Ljudi žele da se vrate normalnim životima, pa je normalno da vidite i čujete frustracije. Ne djeluje mi da je kraj pandemije blizu, naročito kada je u pitanju Evropa i povratak tamošnje publike na sportske događaje", zaključio je najbolji teniser svijeta, prenosi Blic.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм