Drugi teniser svijeta

Đoković: Ne razmišljam o povlačenju

16:42, 29.10.2019.
Izvor: B92
Drugi teniser svijeta Novak Đoković uoči starta Mastersu u Parizu izjavio je da oseća da je u psihološkoj prednosti nad najvećim rivalima – Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Srpski teniser ima 16 Grend slem trofeja, četiri manje od Federera, a tri od Nadala, ali kada ga je novinar pitao da li oseća da u duelima sa njima ima mentalnu prednost, odgovorio je: “DA!”

"Da, osjećam da je pomalo tako. Iznad svega, tako je prije početka meča, ne tokom njega. Kada igrate, koncentrisani ste samo na sljedeći poen, ali prije meča, da, osjećam da sam u prednosti", izjavio je Novak, koji u mečevima sa Federerom ima skor 26:22, a sa Nadalom 28:26.

Đokovića su takođe pitali da li razmišlja o povlačenju, ali svjetski broj jedan je odgovorio da još nije u tom procesu.

"Ne razmišljam o povlačenju imam puno motiva evo borim se za prvo mjesto na ATP listi. Iskreno, nisam obavezan da igram. Mogao bih sutra da okačim reket o klin ako to želim, jer sam prije svega otac dvoje divne dece, od kojih moj sin ima pet godina i pred polaskom je u školu, tako da bih svakako volio da provodim više vremena sa njima. Ipak, srećan sam što još igram, i dalje sam jako motivisan i spreman da igram za nove pobiede u ovom prelijepom sportu", zaključio je Đoković.