Najbolji teniser svijeta

Đoković: Naučio sam lekciju u Indijan Velsu

21:45, 19.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, obratio se navijačima na Instagramu gdje im je otrkio šta je bio najveći problem u Indijan Velsu.

Najbolji srpski sportista svih vremena poražen je u trećem kolu Indijan Velsa od Filipa Kolšrajbera, što je bilo veliko iznenađenje.

"Interesantna nedjelja za mene, rezultatski ne kako sam želio da bude. Izgubio sam u singlu u trećem kolu i u dublu u polufinalu. Ovo je vjerovatno jedan od nekoliko turnira u cijelom mom životu da sam bio bolji u dublu nego u singlu", rekao je Novak na Instagram Live.

Đoković je potom otkrio šta je bio problem u Indijan Velsu.

"Bilo je interesantno zato što sam naučio neke lekcije ponovo i nadam se da sam ih naučio. Јoš jednom sam dobio podsjetnik koliko je važno da kada krene turnir da pokušam da se usredsredim na ono što je najbitnije, a to je turnir. Čuvanje energije i racionalno trošenje energije van terena. Održavanje neke standardne rutine koje je funkcionisala za mene u prošlosti. Nažalost, to nisam ispoštovao do kraja ovdje i to priznajem", kazao je srpski teniser.

Najvažnije je, kaže, da je uvidio šta je problem.

"Ne kažem da je to razlog zbog kojeg sam izgubio, ali vjerovatno jedan od razloga zašto nisam igrao najbolji tenis. Prvi korak ka nekom napredovanju i korekciji je osvješćavanje, odnosno svjesnost da postoji problem i da sam ga identifikivao. Sljedeći korak je strateški pristup tome, tj. kako nastaviti mudriji. Ovo jeste jedan od najboljih turnira na svijetu, želio sam da doguram daleko, ali to je sport. To je vjerovatno snažna poruka koja može biti izvučena iz ove dvije nedjelje boravka u pustinji. Slijedi Majami, nadam se najboljem", poručio je Đoković navijačima.

Masters u Majamiju na programu je od 18. do 31. marta.