Đoković napokon napustio karantin

  • 28.01.2021. 17:23

Konačno lijepe vijesti za tenisere i teniserke koji su doputovali u Australiju. Tamošnje vlasti su dale "zeleno svjetlo" da oni akteri "bijelog sporta" koji su prije dvije sedmice doputovali na kontinent - više ne moraju da budu u striktnom karantinu.

Prva grupa, koju čini 960 igrača i igračica, trenera i zvaničnika u Melburnu je dobila dozvolu da u šest popodne, odnosno osam jutros po našem vremenu, "izađe napolje", a ostale ta dozvola čeka do nedjelje.

Što se tiče Novaka Đokovića, koji je poput dijela teniskog karavana – smješten u Adelajdu, i on je "na slobodi" jer je "odradio" dvije sedmice u nešto lakšim karantinskim uslovima, imajući u vidu da je smio da napušta hotel zarad treninga (i isključivo zbog toga).

Sada će teniseri i teniserke smjeti slobodno da se šetaju gradovima u kojima su smješteni, pod uslovom da se pridržavaju propisa o fizičkoj distanci (iz pandemijskih razloga zbog kojih su i bili "zatvoreni").

Australija, za razliku od SAD i evropskih zemalja koje se bore sa virusom, već 11 dana nije zabilježila nijedan jedini prenos virusa korona međusobnim zaražavanjem stanovnika, već isključivo kod osoba koje su doputovale iz inostranstva, objavio je Blic.

Među putnicima u avionima kojima su došli teniseri i teniserke zabilježeno je pet slučajeva, a jedina zvanično inficirana učesnica Australijan opena je Paula Badosa iz Španije.