Tročasovni spektakl pripao Novaku

Đoković nakon preokreta u polufinalu Rima VIDEO

  • 18.05.2019. 07:54

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je poslije preokreta savladao Argentinca Huana Martina del Potra 4:6, 7:6, 6:4.

Meč je trajao tačno tri sata i četiri minuta, što i nije nevjerovatno kada se ova dva sjajna igrača sastanu. Delpo je dobio prvi set najviše zahvaljujući tome što je u njemu Đoković propustio čak šest brejk prilika, a Argentinac iskoristio već drugu.

U drugom setu prvi teniser svijeta pokazao je zašto je psihički svakako najjači igrač na Turu. Imao je šansu da kod 5:2 završi meč sa dve set lopte, nije iskoristio. Servirao je kod 5:3, nije ni to iskoristio. Zatim se u taj brejku suočio sa dve vezane meč lopte pošto je Del Potro imao 6:4, od čega prvu na svoj servis. Izdigao se iznad situacije, obje je spasio, vezao još dva poena i konačno došao do izjednačenja.

Treći set su odlučili četvrti i peti gem. U četvrtom je Đoković spasao tri brejk lopte i na kraju odbranio servis. U petom je ukrotio veliku većinu sjajnih prvih servisa protivnika i na kraju došao do brejka, koji je trasirao put do pobede.

Novak Đoković će se u polufinalu sastati sa Dijegom Švarcmanom, a taj meč je predviđen da se igra u subotu od 20 časova.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок