Doha

Đoković nakon preokreta prošao u četvrtfinale

  • 02.01.2019. 17:52

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale na turniru u Dohi.

Srpski igrač je poslije velike borbe savladao 36. tenisera svijeta, Mađara Martona Fučoviča, 4:6, 6:4, 6:1 u meču koji je trajao 123 minuta.

Tako je poslije pobjede nad Damirom Džumhurom, bio bolji od još jednog tenisera iz komšiluka, ali bio je to sasvim drugačiji meč u odnosu na onaj prethodni.

Za razliku od duela sa Džumhurom, Novak nije imao lagan posao u meču sa 36. teniserom svijeta. Možda to i nije tako loše, početak je sezone, treba ući u ritam, a svaki ovakav test velika je stvar kako bi se vidjelo u kakvoj je formi Novak pred početak prvog grend slem turnira sezone, Australijan Opena. 

Mora se odati priznanje i Fučoviču, nekadašnjem juniorskom broju jedan. Odigrao je odličan meč, dok je imao snage i koncentracije, mučio je Novaka, tjerao ga da se pomuči i preznoji bukvalno za svaki poen. Ipak, na kraju, iskustvo Đokovića došlo je do izražaja, a Fučovič nema za čim da žali, pokazao je da je u odličnom ritmu započeo sezonu i da je maksimalno spreman. 

U prvom i do finiša drugog seta, činilo se da Đoković jednostavno ne može da pronađe slabost u igri rivala. Pogađao je Marton linije, diktirao ritam, uspijevao je bukvalno sve da vrati u teren. Kao da je sa druge strane terena Đoković imao zid, ništa nije prolazilo. 

Prvi set Fučovič je dobio tako što je napravio brejk u devetom gemu, potom je odservirao za set i tako stigao do vođstva u meču. 

Nije izgledalo da će Fučovič popustiti ni tokom drugog seta. Novak je dobijao gemove na svoj servis, ali nije mogao da oduzme servis protivniku. Tako je bilo sve do 5:4 za Novaka, kada je konačno uspio da slomi otpor protivnika i dođe do brejka, ujedno i seta - 1:1. 

Psihološki, bilo mu je mnogo lakše poslije toga da igra. Njegova igra krenula je uzlaznom linijom, suprotno se dogodilo da Martonom, počeo je da griješi, da promašuje i Novak je za tili čas uz dva brejka stigao do velikih 4:0. 

Istina, uspio je Fučovič da uzvrati brejkom za 4:1, ali nije mu Novak dozvolio da se ponada da će se vratiti u meč. Dobio je ekspresno naredna dva gema i tako stigne do nove pobjede i plasmana među osam najboljih na turniru u Kataru. 

Njega u četvrtfinalu očekuje susret sa pobjednikom meča između Andreja Rubljova i Nikoloza Basilašvilija. 
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.