Završni masters u Londonu

Đoković lako protiv Iznera

  • 12.11.2018. 22:23

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Džona Iznera u svom prvom meču na Završnom mastersu u Londonu.

Novak je bolje otvorio meč u O2 areni, iako je odmah morao da se suoči sa jakim servisima Džona Iznera. Već u prvom gemu na servis Amerikanca je došao do brejk lopte, ali je Đoković pogrešio iz forhenda, dok je Izner došao do prvog gema u meču. 

U narednom gemu je Novak sa četiri sigurna poena došao do izjednačenja, dok je potom imao još jednu brejk priliku, ali ni nju nije iskoristio. 

Još jedan gem na servis Srbina je protekao u njegovoj dominaciji, koji je zatim iskoristio nešto lošiju igru Iznera i pasing šotom došao do brejka za 3:2.

Uslijedio je novi, ali nešto teži gem za Đokovića, koji je poslije Iznerove neiznuđene greške povisio na 4:2. Iako je prvoplasirani na ATP listi nastavio da sjajno vraća snažne servise, Amerikanac je poslije nešto dužeg sedmog gema smanjio na 4:3. Nastavio je Novak sigurno do 5:3, a do poena za novi gem je došao uz kombinaciju slajseva i na kraju drop šotom. 

Uspio je Izner sa dva asa, kao i poslije jedne Đokovićeve provjere protivnikovog prvog servisa hok-ajem, da osvoji novi gem i priđe na 5:4. Ipak, nije bilo spasa Džonu Izneru u prvom setu, koji je Đoković zaključio perfektnim gemom a da nije izgubio poen - 6:4. 

Drugi set je počeo sa dva besprekorna gema na obje strane, a nijedan od tenisera onom drugom nije dozvolio poen - 1:1. Nastavljeno je i u naredna dva gema u istom ritmu, a Đoković je osvojio još jedan gem sa nulom za 2:2. 

Džon Izner je 13. asom na meču došao do 3:2. U sedmom gemu Novak pravi brejk i dolazi do 5:3, da bi u devetom gemu napravio još jedan brejk i završio ddrugi set sa 6:3.

Naredni Đokovićev protivnik će biti Marin Čilić koje je izgubio prvi meč u grupi "Guga Kuerten" od Aleksandra Zvereva sa 7:6 (7-5), 7:6 (7-1).