Rolan Garos

Đoković lagano do drugog kola

  • 27.05.2019. 17:35

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, nakon što je bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača u tri seta (6-4,6-2, 6-2).

Đoković je odlično ušao u meč, pošto je na servisu Hurkača rivalu prepustio samo jedan poen i brzo stigao do brejka, a zatim ga je potvrdio veoma dobrim svojim servis gemom. Poljak je uspio da se trgne u trećem gemu i prekine Novakov niz, ali je srpski teniser uzvratio gemom bez izgubljenog poena za 3:1.

Uslijedili su sigurni servis gemovi, da bi Hurkač ozbiljno priprijetio u sedmom gemu, kada je Novak spasao dvije brejk lopte za 4:3. Obojica su od tada bez problema osvajali svoje servise, pa je srpski teniser završio prvi set poslije 37 minuta igre.

Na početku drugog seta nijedan od tenisera nije osvojio poen na servisu rivala, da bi Đoković stigao do brejka u trećem gemu. Srpski teniser je nastavio niz do vođstva 4:1, da bi mu Hurkač oduzeo servis, a zatim je nastavljen niz brejkova koji je prekinut baš kada je Novak servirao za set. Prvi reket svijeta je tada iskoristio drugu set loptu poslije manje od pola sata.

Treći set Novak je otvorio brejkom i koji je potom potvrdio, da bi Hurčak kao i u prvom setu uzeo svoj prvi gem u trećem dijelu igre. Do kraja seta Novak je napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.