Otvorene simpatije Britanaca prema Federeru

Đoković: Kada su vikali "Rodžer", čuo sam "Nole"

  • 15.07.2019. 10:37

Novak Đoković je u finalu Vimbldona nakon četiri sata i 57 minuta slomio Rodžera Federera za svoju petu titulu na travi. Ovim je trofejem osvojio 2,983.748 miliona američkih dolara.

Jedino što možete u tim trenucima je ignorisati to što se događa oko vas i to što čujete s tribina, započeo je Novak Đoković pričajući o publici u Vimbldonu koja je bez imalo ustručavanja tokom čitavog meča bodrila Rodžera Federera. Veliki Švicarac pao je nakon maratonskog meča koji je trajao četiri sata i 57 minuta, najdužeg finala u istoriji Vimbldona.

Činilo se da su apsolutno svi koji su sjedili na tribinama željeli da on pobijedi. Ali, Đoković je imao drugačiji plan. Srpski teniser je poznat po svojoj nevjerojatnoj mentalnoj snazi, a nakon velikog finala je objasnio što se događalo u njegovoj glavi u trenucima kada je slomio meč.

"Bilo mi je jako teško, ali nisam imao drugog izbora. Kad bi oni vikali "Rodžer" ja bih čuo 'Novak'. Znam da zvuči luckasto, ali volim to raditi. Time pokušavam sam sebe uvjeriti da je upravo to ono što oni viču", rekao je Đoković.

"Atmosfera je strašna, buka je nevjerojatna, pogotovo u trenucima kad se lomi meč. Publika je tad na nogama. Ako su oni na tvojoj strani, onda ti to daje motivaciju, snagu i energiju. Ali, kada toga nema, onda snagu morate pronaći u sebi. Znao sam da će biti tako, ali obećao sam sebi da ću ostati smiren", objasnio je najbolji teniser svijeta.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок