Hrvati o Noletu

Đoković je najbolji teniser svih vremena

  • 15.07.2019. 12:43

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i samo najtvrđi simpatizeri Rodžera Federera i Rafaela Nadala to neće priznati, mada je i njima sve jasno, tvrdi u komentaru hrvatski portal "Indeks".

Od trenutka kad se pojavio, bio je osporavan i omražen. Osporavali su ga oni koji su svakim njegovim napretkom osjećali da je sve bliže njihovim idolima, a ne vole ga isti ti, jer je prekinuo dominaciju najomiljenijih i najtrofejnijih tenisera svih vremena. 

Đoković se osvojenim Vimbldonom približio Nadalu na dvije Grend slem titule zaostatka, a Švajcarcu na četiri. I taj broj najvećih titula je jedino zbog čega neki još tvrde da je Federer najveći svih vremena. Sve drugo je na strani najboljeg svih vremena - Đokovića. 

U velikom komentaru "Indeks" pojašnjava da je Federer najviše trofeja osvojio pobjeđivajući tenisere koji su mnogo slabiji od Đokovića i Nadala, a oni su, opet, svoje trofeje osvojili u najjačoj eri u istoriji tenisa, i to uglavnom pobjedama protiv najvećih rivala. 

Federer je od 20 Grend slem titula u samo četiri finala pobijedio Nadala ili Novaka, a od njih je izgubio u deset finala. 

Novak dominira u međusobnim omjerima sa drugom dvojicom. Pobjeđivao ih je na svim podlogama i u svim fazama najvećih turnira, a Federer nikad nije osvojio Grend slem, a da je na njemu pobijedio i Đokovića i Nadala. 

Brojke kažu - Đoković ima 28 naprema 26 protiv Nadala u međusobnom omjeru i čak 26 naprema 22 protiv Federera - i to, ukupno, 29 naprema 18 u finalima protiv njih. 

Jedini put kad je Federer pobijedio Đokovića u finalu Grend slema bilo je 2007. godine u Novakovom debitantskom finalu. 

Opšte mišljenje među teniserima, stručnjacima i teniskim zaljubljenicima jeste da je najveći Novakov nivo igre znatno veći od najvećeg nivoa Federera i Nadala, zaključuje hrvatski portal.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.