Vimbldon

Đoković izgubio set, pa se naljutio i dobio Hurkača

  • 05.07.2019. 19:25

Novak Đoković, najbolji svjetski teniser igraće u osmini finala trećeg gren slema sezone, Vimbldona. On je danas u trećem kolu pobijedio Poljaka Huberta Hurkača sa 3:1 (7:5, 6:7, 6:1, 6:3).

Dva seta trebala su Novaku da slomi jak otpor Huberta Hurkača koji je sjajno igrao na početku meča. U prvom setu, Novak je tek u 11. gemu uspio doći do brejka za vođstvo od 6:5, a potom je sigurnim servisom, došao do poena u kojem je iskoristio drugu set loptu.

Hurkač je u ovom trenucima igrao nevjerovatno, vraćao je sve, a u nekim trenucima više je podjećao na fudbalskog golmana nego na tenisera.

Drugi set bio je još neizvjesniji ali je otišao na Hurkačevu stranu. U 12 gemova nije viđen nijedan brejk, pa je set odlučen u 13. igri. Novak je igrao nervozno u ovom taj-brejku, čak je napravio jednu duplu grešku na servisu, a sve ovo Poljak je iskoristio i izjednačio rezultat u setovima.

Ovo kao da je naljutilo Novaka koji je u narednom setu samo jedan poen prepustio svom protivniku, a onda je u četvrtom setu došao do brejka u trećem gemu za vođstvo od 2:1, a onda je do kraja sigurnom servisom, sačuvao brejk viška i izborio plasman među 16 najboljih tenisera.

U narednoj rundi Novak će igrati sa pobjednikom meča Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima i Francuza Uga Humbera.