Pravi luksuz

Đoković ima skup sat, ali Nadal ga je prevazišao

  • 21.01.2020. 21:14

Rafael Nadal je uspešno započeo Australijan open pobjedom protiv Huga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:3, 6:0. Bio je Nadal precizan poput švajcarskog sata, i to baš onog koji ima na ruci.

Vrhunski teniseri imaju sponzorstva sa najpoznatijim kompanijama za proizvodnju satova, pa tako Federer reklamira Roleks, Novak Đoković Seiko, a Rafael Nadal marku "Richard Mille".

Pored Đokovića, koji se opredijelio za Seikov model vrijedan 6.100 evra, svoj sat je na Australijan openu prikazao i Rafael Nadal.

Naime, nezaobilazni detalj na ruci španskog tenisera je ručni sat koji vrijedi čitavo bogatstvo. Jedan primjerak ovog skupocjenog sata švajcarske kompanije vrijedi nevjerovatnih 725.000 evra!

U pitanju je model "RM 27-03 Rafael Nadal", koji teži svega dvadesetak grama, tako da ne smeta Nadalu tokom servisa i ne utiče na dinamiku njegovog kretanja na terenu. Nadalov sat može da izdrži udarac do deset kilograma, a kompanija je proizvela samo 50 primjeraka ovog modela. Ima ekstremno veliku vrijednosti, iako u sebi nema plemenite metale i drago kamenje.

- Ovi satovi su toliko sukupi jer su namijenjeni za ekstremna opterećenja. Njihova izrada je zahtjevala mnogo vremena i posla, a to je njihova glavna prednost - objasnio je Rafael Nadal jednom prilikom.

Nadal je prije ovog modela takođe nosio skupocjene satove ove marke, koja ga sponzoriše.

Prethodni modeli bili su mu RM27-02, koji je vrijedan 775.000 dolara, do je na Rolan Garosu 2010. i 2013. nosio primjerke od 525.000 i 690.000 dolara.

Nadal je opisao i koliko mu je lako da igra sa ovim satovima jer ima osjećaj kao da nema ništa na ruci, već da su oni dio njegove kože.

- U početku je bilo nešto više perioda navikavanja i tranzicije, morali smo da sarađujemo zajedno kako bismo prilagodili sve mojoj ruci. Osjećaj je kao da nemate ništa na ruci, jednom rečju, ovaj sat postaje dio moje kože - rekao je Nadal.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић