Đoković i Nadal na listi učesnika Sinsinatija, nagradni fond nikad manji

  • 29.07.2020. 16:58

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera na svijetu, trebalo bi da učestvuju na Sinsinati openu, mastersu koji će ove godine biti igran u Njujorku. Turnir počinje 15. avgusta kao dio američke turneje, a na zvaničnoj listi učesnika našla su se imena Srbina i Španca.

Đoković i Nadal predvode tenisere koji će se takmičiti za trofej na terenima na kojima će samo nekoliko dana kasnije biti igran i Јu-Es open.

Međutim, iako je Novak više puta potvrdio da mu je Sinsinati u planu, mnogo će zavisiti od toga da li će nastupiti na grend slemu u "velikoj jabuci". S druge strane, gotovo izvjesno da na Nadala nećemo gledati na Јu-Es openu.

Pored najboljeg reketa planete, od srpskih tenisera među prihavćenima su Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Ono što je potvrđeno je da četvorica igrača iz top 20 neće učestvovati, a to su Rodžer Federer, koji je završio sezonu, te Gael Monfis, Sten Vavrinka i Fabio Fonjini.

Osim toga, organizatori turnira drastično su smanjili i nagradni fond zbog posljedica pandemije virusa korona pa će on iznositi 4,2 miliona dolara, što je za 1,8 miliona manje nego prošle sezone.

Nagradni fond neće uticati na "slabije" tenisere, odnosno one koji prođu kvalifikacije i ispadnu u prvim kolima, već na one koji dođu do završnice turnira - pobjednik turnira će zaraditi za 75 odsto manje novca nego lani.

Šampion će kući ponijeti "samo" 285.000 dolara, što je mnogo manje od 1.114.225 dolara koliko je prošle godine inkasirao Danil Medvedev.

Poraženi u finalu će zaraditi za 378.990 dolara manje nego prošle sezone, odnosno 185.015 američkih novčanica, dok će oni koji se nađu u prvom i drugom kolu zaraditi za 2.515, odnosno 4.330 dolara više nego 2019.

Promjena u dodjeli rangirnih poena neće biti, odnosno na snazi ostaje odluka ATP da igrači koji na svim turnirima do kraja sezone zabilježe lošije rezultate nego prošle, ne mogu da izgube bodove.

Za sada je ovakva odluka zvanična za ATP dio turnira, ali iako još ništa nije objavljeno za VTA, očekuje se slična dedukcija.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.