Lako do naredne runde

Đoković u trećem kolu Rolan Garosa

  • 30.05.2019. 14:48

Najbolji teniser planete Novak Đoković u pohodu na drugi Gren slem turnir sezone u Parizu u drugom kolu savladao je Švajcarca Henrija Laksonena. Đoković je slavio sa 3:0, a po setovima rezultat je glasio 6:1, 6:4, 6:3.

Naredni rival Novaku Đokoviću biće 147. na svijetu Italijan Salvatore Karuzo, koji je prethodno bio bolji od iskusnog Francuza Žila Simona 6:1, 6:2, 6:4.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.

Tekstualni prenos meča:

Novim brejkom Novak Đoković stiže do trijumfa i plasmana u treće kolo.

Novak Đoković je gem do trećeg kola. U trećem setu rezultat je 5:3.

Novak Đoković pravi dve greške i, poslije dugo vremena, dopušta protivniku da dođe do 15:30. Usledilo je fenomenalan drop-šot, a zatim i novi forhend viner za 4:2.

Laksonen je sigurnom igrom i servisom smanjio rezultati, i trenutno na semaforu stoji 3:2 za Novak Đokovića u trećem setu.

Novak Đoković sigurnim servisom dolazi do 3:1.

Laksonen je izuzetno lako, sa dosta agresivnih udaraca i napada, smanjio prednost rivala, 2:1.

Sigurnim servisom, Novak Đoković potvrđuje brejk sa starta seta i dolazi do 2:0.

Brejk na startu trećeg seta. Novak Đoković je na najbolji način počeo treći dio meča, i već na startu sigurnom igrom na servis protivnika poveo sa 1:0.

Sve kreće od dobrih servisa. Jedan, drugi, treći... Tri set lopte za Đokovića. Drugi dio igre okončava fenomenalnim forhend vinerom za vođstvo od 2-0 u setovima! Drugi set je završen rezultatom 6:4.

Novim "bombama" Laksonen je došao do 15:30, ali je ušao u seriju grešaka i Novaka "poslao" na gem od osvajanja drugog seta.

Mnogo sreće za Novaka Đokovića na 30:30. Prvi bekhend zahvaćen ramom je nekako završio u terenu, a naredni je bio savršeni viner. Laksonen zatim greši odmah poslije servisa i to je novi brejk srpskog tenisera 4:3.

Fenomenalan tenis Laksonena koji je ultraagresivan. Dolazi do 0:30, a onda mu Đoković poklanja naredni poen za tri vezane brejk lopte. Đoković ponovo prai grešku i to je ri-brejk – sa nulom! 3:3

Laksonen je ponovo bio agresivan, ali je Đoković svojim dobro poznatim "zidom" došao do 15:40. Kod prve brejk prilike napravio je neiznuđenu, a onda je Laksonen odlično odservirao, a zatim pogodio i viner. Uslijedila je nova brejk lopta, ali i novi savršen forhend Švajcarca. 

Đoković je spasao gem loptu, a onda najljepšim poenom u setu došao do nove brejk lopte, ali je uslijedila nova "bomba" Laksonena iz forhenda. Ipak, Novak je uspio da istraje i da dođe do novog brejka 3:2!

Bez mnogo igre u novom gemu Novaka Đokovića. Dobar servis, dupla greška, servis-viner... Lak gem za Đokovića koji je izjednačio na 2:2.

Poslije novog lakog gema na servisu za Đokovića, agresivni Laksonen dolazi do gem lopte poslije asa, servis-vinera i dva vinera iz igre. Savršen gem za Laksonena, koji ponovo vodi.

Sa dva asa svjetski broj jedan lako dolazi do izjednačenja, sada je 1:1. 

Laksonen ne odstupa od svoje standardne igre i pokušava da Novaka nadigra u polju, uz malo veću dozu agresivnosti nego u prvom setu. Đoković u prvom gemu drugog seta pravi par neočekivanih grešaka i sada Laksonen vodi, prvi put u meču. 

Novak Đoković - Henri Laksonen  6:1

Sigurnim servisom Novak Đoković dolazi do prvog seta.

Prvi gem Laksonena, bio je Novak samo dva poena do seta, ali moraće se još malo oznojiti da povede.

Serija kojoj se ne nazire kraj nastavljena je i u četvrtom gemu. Nove brejk loptice, i novi gem srpskog asa. 

Siguran servis Đokovića i već je 3:0. 

Odmah brejk! Imao je Švajcarac gem loptu, ali očigledno da mu se ruka stegnula, Novak koristi prvu priliku i dolazi do prednosti od dva gema. 

Bolji početak meča nije bio moguć za prvog srpskog reketa! Za manje od minuta Đoković je poveo sa 1:0.