Bez Nadala u Majamiju

Đoković i Federer mogu tek u finalu

  • 18.03.2019. 20:51

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slobodan je na startu Mastersa u Majamiju, a već u drugom kolu očekuje ga težak ispit jer će se sastati sa boljim iz duela Tomaš Berdih - Bernard Tomić, epilog je današnjeg žrijeba.

Na tuniru na Floridi definitivno nećemo gledati Rafaela Nadala, koji je zbog povrede koljena Rodžeru Federeru predao polufinalni meč u Indijan Velsu.

Ukoliko uspješno preskoči i drugu prepreku, Đoković će u trećoj rundi igrati sa Milmanom (slobodan na startu) ili boljim iz meča Delbonis/Gojovčuk.

Petostrukom osvajaču titule u Majamiju potencijalni protivnici u 4. kolu su Fonjini ili Bautista Agut, u četvrtfinalu Edmund, Puj, Izner, Raonić... Posljednja prepreka na putu do filana bili bi mu Nišikori, Kirjos, Tim, Ćorić, Monfis...

Dušan Lajović na startu igra sa kvalifikantom, a sljedeći rival bio bi mu Kei Nišikori, dok se Janko Tipsarević, koji je mjesto u glavnom žrijebu dobio umjesto povrijeđenog Huana Martina del Potra, sastaje sa Bredlijem Klanom. U sljedećoj rundi mogao bi na Bautistu Aguta, a u 4. kolu na Đokovića.

Hrvat Borna Ćorić na startu je slobodan, a u 2. kolu čeka Kudlu ili Karbeljas Baena.

U drugoj polovini žrijeba su još dvojica srpskih tenisera. Filip Krajinović u 1. kolu igra sa Pjer Igom Erberom, a ukoliko slavi već na sljedećem koraku očekuje ga Sten Vavrinka, dok Momir Kecmanović turnir na Floridi otvara duelom sa Ernestom Gulbisom. Potencijalni protivnik u sljedećoj rundi mu je Fransis Tiafo.

Rodžer Federer će se u 2. kolu sastati sa boljim iz meča u kome se satsaju kvalifikant i Ebden, Ivo Karlović igra sa Pablom Anduharom, Damir DŽumhur sa Kristoferom Juvenksom, dok je Marin Čilić slobodan. Deveti nosilac u 2. kolu igra sa Čungom ili Danijelom.

Aleksandar Zverev će u 2. kolu na Kverija ili Ferera, a u trećem bi mogao na Kecmanovića.

Turnir na Floridi počinje u srijedu 20. marta.