Novo priznanje

Đoković dobio nagradu ITF za najboljeg u 2018.

  • 05.06.2019. 11:15

Međunarodna teniska federacija (ITF) organizovala je u utorak uveče šampionsku večeru na kojojoj su dijeljene tradicionalne godišnje nagrade.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađu najbolji iz 2018. godine, a posebnu nagradu "Filip Šatrije", dobila je Argentinka Gabrijela Sabatini.

Ta nagrada, koja je ustanovljena još 1996. dodijeljuje se za doprinos tenisu kako na terenu, tako i van njega, dok je Novak nagrađen jer je bio najbolji u 2018. i zato što se ponovo vratio na mesto broj jedan.

- Želio bih da se zahvalim ITF na ovoj predivnoj nagradi, ITF šampiona za 2018. Bila je to sezona nevjerovatnog povratka za mene. Počela je operacijom lakta i trebalo mi je nekoliko mjeseci da se oporavim, da se vratim na pravi put i pronađem svoju igru, koja mi je, kasnije tokom godine, omogućila da imam najboljih šest mjeseci u karijeri, koje sam krunisao osvajajući tri Grend slem titule. Nadam se da taj niz mogu da nastavi i ovdje u Parizu - poručio je Novak Đoković.

Osim Novaka, nagrade su dobili i Simona Halep, najbolji muški dubl Majk Brajen i Džek Sok, kao i dubl igračice Babroba Krejčikova i Katerina Sinijakova, juniori Čun Hsin Ceng i Klara Burel, te teniseri sa posebnim potrebama, Šingo Kuneida, Dide de Grot i Dilan Alkot.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина