"Adria Tour"

Đoković: Banjaluka pod upitnikom

  • 25.05.2020. 16:47

Srpski teniser i najbolji teniser svijeta Novak Đoković saopštio je u Beogradu nove informacije vezane za "Adria Tour" i između ostalog je rekao da njegov dolazak u Banjaluku i Sarajevo pod upitnikom.

On je istakao da se nada da će na turneji moći da prisustvuje publika, ali i ostavio upitnik iza ranije najavljenih dolazaka u Banjaluku i Sarajevo kao i Crnu Goru.

"Nadamo se da ćemo imati i publiku, ali moramo da poštujemo sve regulacije koje izdaju Srbija, BiH i Hrvatska. Završio bih i pre vaših pitanja da je 100 odsto izvesno da će se Beograd i Zadar organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i BiH nije još skroz potvrđeno. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta - nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome", rekao je Nole, a prenosi "Mondo".

Prema njegovim riječima, plan je da odigra meč sa najboljim teniserom BiH Damirom Džumhurom.

"Pre svega, kao što sam napomenuo ranije, radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare i da tamo igramo. Sarajevo bi bio završetak turneje gde bih igrao meč sa Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda i sa Tomislavom Brkićem, Mirzom Bašićem...", kazao je Nole i zaključio:

"Nisu stoprocentno zagarantovane lokacije BiH i Crne Gore jer smo mnogo više vremena posvetili Srbiji i Hrvatskoj jer su oni najbliži, pa smo za njih morali da se postaramo."

Đoković je organizator serija humanitarnih turnira pod nazivom "Adria Tour", koji će biti održani u gradovima širom Balkana.

Prema prvobitnom planu turnir kreće iz Beograda (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul). Uz to odlazak u Sarajevo je planiran za 5. juli. Pored Đokovića na Adria turu će učestvovati Dominik Tim, Grigor Dimitrov i Aleksandar Zverev.