Melburn

Đoković 23. put igra protiv Conge

  • 17.01.2019. 08:29

Drugi od sedam koraka ka "Čelendž kupu Normana Bruksa", koji podiže pobjednik Australijan opena, Novak Đoković će pokušati da napravi ne prije 10.30 po srednjoevropskom vremenu, protiv Žo-Vilfreda Conge.

Čim su dvojica starih znanaca preskočili startne prepreke u Melburnu, odnosno kada je bilo poznato da će se vidjeti na drugoj, javnost se odmah prisjetila njihovog prvog susreta, baš na centralnom terenu u Melburnu, prije 11 godina, kada su odlučivali o peharu. Od tog momenta, kada je Đoković upisao prvenac nad Congom i prvu, od dosadašnjih 14 grend slem recki, dva asa su odigrala još 21 međusobni meč, uz nesuđeni četvrtfinalni duel na mastersu u Parizu 2011. od kog je tada i sada najbolji teniser na planeti odustao zbog povrede ramena.

Izlišno je napominjati da Đoković ima uspješniji skor (16-6). Pogotovo je bio impresivan na najvećim turnirima (5-1). Jedini poraz pretrpeo je u četvrtfinalu "Ozi opena" 2011, ali to su bila neka druga vremena, kada je Srbin branio, a Francuz jurišao na vrh. Sada je slika drugačija, iz ugla Conge, koji je daleko od vrha, zbog čega se i njih dvojica prvi put sastaju daleko prije osmine finala.

Ukoliko Novak upiše i 17. trijumf nad francuskim teniserom, sastaće se protiv boljeg iz duela Denisa Šapovalova i Tara Danijela.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.