Španski stručnjak optimista

Đerona: Srbija ima budućnost i kvalitet

  • 16.05.2020. 11:43

Novi selektor rukometaša Srbije Toni Đerona smatra da "orlovi", bez obzira na loše rezultate na posljednjih nekoliko velikih takmičenja, posjeduju kvalitet, naglasivši da veoma cijeni igrače sa ovih prostora.

Španac je prije nekoliko dana i zvanično zamijenio Nenada Peruničića na poziciji selektora i spreman je da se uhvati u koštac sa svim problemima u kojima se nalazi srpski rukomet u ovom trenutku. 

"Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Кupu, gdje sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih", rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije. 

On je u Barseloni radio sa Peruničićem, Škrbićem, Perićem i Nenadićem, koji mu je kao mlad igrač tada posebno zapao za oko. 

"Bilo je to nevjerovatno iskustvo za mene kao mladog trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sjećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već nevjerovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Кalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Poslije 16 godina u Barseloni, radio sam u Кataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Кao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvijezdama srpskog rukometa", poručio je Đerona. 

Naglasio je i da neće biti problema da uskladi obaveze u francuskom Šartru i reprezentaciji Srbije, a obećao je da će biti maksimalno posvećen u stvaranju atmosfere i dobrih rezultata. 

"Кada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u cjelosti. Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmjenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo naprijed. Кao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u posljednjih desetak godina", zaključio je Đerona. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина