Đere u četvrtfinalu ATP turnira u Santjago de Čileu

  • 10.03.2021. 18:54

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u prestonici Čilea pošto je poslije velike borbe i preokreta savladao Portugalca Pedra Sousu sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:3.

Đere je, kao četvrti nosilac turnira u Santjagu, bio slobodan u prvom kolu, dok je Sousa izbacio Leonarda Majera.

U prvom duelu ove dvojice tenisera bilo je velike neizvjesnosti, nijanse su odlučivale, a srpski teniser je bio na ivici poraza, ali je uspio da se vrati i trijumfuje nakon dva časa i 23 minuta igre.

Koliko je dug i neizvjestan meč bio, ilustruje i podatak da su odigrali čak 205 poena, što je velika brojka za meč koji se igra na dva dobijena seta, od kojih je 105 na kraju osvojio Đere.

Đere je odlično počeo meč, napravio brejk, poveo sa 3:0, ali je do kraja seta dozvolio Sousi da ga dva puta "brejkne" i osvoji set rezultatom 7:5.

U drugom setu su sigurni bili na svoj servis obojica, sve do devetog gema, kada Portugalac pravi brejk i servira za pobjedu, ali se tada "budi" Đere i od rezultata 4:5 uspijeva da veže tri gema, uz dva brejka za poravnanje u setovima - ponovo 7:5, ali sad za srpskog tenisera.

Ključni brejk u trećem, odlučujućem setu, Đere pravi u šestom gemu. U ovom dijelu meča je najbolje servirao, u čitavom trećem setu je rivalu na svoj servis prepustio svega četiri poena i na kraju sa 6:3 osvaja treći set, te prolazi u četvrtfinale.

Tamo ga čeka pobjednik meča između petog nosioca Fransesa Tijafoa i Argentinca Fakunda Banjisa.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.