Vimbldon

Đere prvi put slavio na travi

  • 02.07.2019. 22:04

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Vimbldona savladavši Argentinca Gvida Andreocija - 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Đereu je to prva pobjeda u karijeri na travi.

Srbin će se u drugom kolu sastati sa Australijancem Džonom Milmanom, koji je bio bolji od Uga Delijena iz Bolivije u tri seta. Njih dvojica se nikad prije nisu srela.

Đere i Andreoci su u svom drugom susretu vodili veliku borbu, koja je trajala tri sata! Ishod je bio isti kao i ranije ove godine u Indijan Velsu, gdje je takođe slavio Laslo.

Nije danas dobro počelo po 35. igrača svijeta. Znatno slabije rangirani Argentinac (114) je napravio dva brejka naspram jednog srpskog tenisera i prvi set riješio u svoju korist - 6:3.

U drugom i trećem setu rivali su bili sigurni na svoj servis, pa je u oba slučaja o pobjedniku odlučivao taj-brejk. Oba puta je Đere bio koncentrisaniji i oba taj-brejka dobio rezultatom 7:3.

Kada je tenisere umor polako stizao, a mrak počeo da prijeti da će prekinuti meč, u četvrtom setu razmijenili su po brejk, da bi ključni gem bio osmi, kada je Đere još jednom oduzeo servis Argentincu i potom stavio tačku na iscrpljujući meč - 6:3.

Srbin je zasluženo pobjedio, o čemu svjedoče i statistički podaci. Imao je čak 47 vinera, naspram samo 22 Andreocija! Pritom, načinio je samo malo više neiznuđenih grešaka (48-40), pa ishod i nije mogao da bude drugačiji.