Ubitačna statistika

Divok Oriži ne promašuje u Ligi šampiona, ALI BUKVALNO

  • 03.06.2019. 22:56

Kada kažemo da Divok Oriži ne promašuje u Ligi šampiona, ne šalimo se. Liverpulov napadač je neočekivano odigrao veliku ulogu u evropskom uspjehu kluba ove sezone postigavši ključne golove tokom takmičenja uprkos skromnoj minutaži.

Oriži je u završnicu Lige šampiona već ušao s nekoliko važnih golova budući da je postigao ključne pogotke protiv Evertona i Njukasla u Premieršipu. A onda je u istorijskom povratku protiv Barselone u polufinalu nadomjestio loš učinak Mohameda Salaha i Roberta Firmina.

Belgijanac je postigao prvi pogodak već u sedmoj minuti, potom se Georginio Vijnaldum dva puta upisao u listu strijelaca, a onda je Oriži nakon spretnog kornera Trenta Aleksandera Arnolda donio veliko slavlje Liverpulovim navijačima.

Prilično impresivno od igrača koji je bio umalo posuđen Hadersfildu i koji, do nedavno, nije imao budućnost na Enfildu. Međutim, tu se Oriži nije zaustavio budući da je u finalu protiv Totenhema zaključio takmičenje savladavši Igo Lorisa za konačnih 2:0.

Imajući na umu da je Oriži odigrao samo 217 minuta u Evropi ove sezone, to je prilično dobro i još više, jer je ukupno uputio upravo ova tri udarca prema golu. Zapravo, to su jedina tri šuta koja je ikad imao u takmičenju, što znači da Oriži doslovno nikada nije promašio u elitnom evropskom takmičenju.

Bio je na posudbi u Volfsburgu prošle sezone, a najdalje je došao do plej-ofa Lige šampiona dok je igrao za Lile.