Dragan Bajić i Stefan Pot za ATV Jutro

"Dišemo i igramo kao tim, dobri rezultati nisu slučajnost"

  • 02.11.2020. 13:20

Nakon pet odigranih kola u ABA ligi košarkaši Igokee imaju četiri pobjede i nalaze se u vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Gostujući u ATV Jutru, trener Aleksandrovčana Dragan Bajić i igrač Stefan Pot sumirali su početak sezone koji obećava.

“Vjerovao sam u ovaj tim i kada sam ga selektirao na početku sezone. Najbitnije je da smo kompletni i zdravi, iza sebe smo ostavili sve probleme. U posljednjih 14 dana najviše vremena smo proveli u autobusu i avionu. Bio je prisutan evidentan umor, ali moramo da budemo i više nego zadovoljni. Ništa nije slučajno kada su u pitanju ovi rezultati”, rekao je Bajić.

U duelu protiv Partizana šef stručnog štaba Igokee isključen je već na startu utakmice, a Stefan Pot kaže da su on i saigrači tu pronašli dodatan motiv.

“Za to smo se spremali cijelu sedmicu. Iako je tek početak brzo smo se priviknuli jedni na druge. Ja imam iskustva igranja u ovom takmičenju pa igračima koji su došli iz drugih liga pokušavam maksimalno pomognem, kao što to čine i moji saigrači. Zahvalio bih svim ljudima u klubu koji nam omogućavaju da sve bude na visokom nivou, a mi ćemo se potruditi da nastavimo u ovom ritmu”.

Plasmanom u FIBA Ligu šampiona ekipa je napravila veliki rezultat, a na startu evropske odiseje Igokea je poražena od Limoža, iako je malo nedostajalo da se trijumfalno vrate iz Francuske.

“Ovo je istorijski rezultat za klub iz jednog malog mjesta. Sve još više dobija na značaju kada znamo kroz šta smo prošli u pripremnom periodu. Nedostajalo nam je takmičarskih utakmica, a znamo koliko je bitan taj segment u pronalasku forme na početku sezone. Iako su bili umorni zbog 20 sati puta do Limoža, igrači su pokazali veliki karakter i sve ostavili po strani. Malo je nedostajalo da pobijedimo, ali obećavam isti pristup i u narednim mečevima u ovom takmičenju. Pokušaćemo da već protiv Turk Telekoma ostvarimo prvu evropsku pobjedu”.

Naredna utakmica u ABA ligi protiv Budućnosti predstojećeg vikenda je pod znakom pitanja, zbog velikih problema sa Covidom-19, koji su snašli ekipu iz Podgorice. Međutim, Bajić poručuje, da će Igosi, ukoliko dođe do utakmice, pokušati da ostvare trijumf, jer im, kako kaže, ne manjka samopouzdanja. Budućnost je sa Crvenom zvezdom na maksimalnom učinku sa 4 pobjede, ali Stefan Pot smatra da i on i njegovi saigrači imaju šta da kažu u nastavku takmičenja.

“Mi smo sastavili respektabilan tim i smatram da ćemo da se borimo za vrh tabele. Najbitnije je da vjerujemo jedni drugima, ako budemo i dalje igrali kao tim napravićemo dobar rezultat”.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм