Komemoracija Šekularcu

Dirljiv oproštaj od neponovljivog šarmera FOTO

  • 10.01.2019. 11:43

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Na mestu gdje je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi.

Predsjednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, na ivici suza i drhtavim glasom, poručio je da je Šekularac bio jedinstven.

"Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, dijela bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu preneo je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to rečima opisati. Ljudi su ga voleli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač - šmeker, šaljivdžja i boem, prava inspiracija mnogima", rekao je Mijailović. 

On je dodao da je klub ponosan na Šekularca, drugu Zvezdinu zvijezdu, i da ima velike zasluge što je Crvena zvezda najgledaniji klub u ovom dijelu Evrope. 

Aleksandar Marković teško je podnio odlazak bivšeg saigrača. 

"Tužan je dan za sve Srbe i zvezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, večno će živeti legenda njegovih anegdota", naveo je Marković.

Boško Đurovski u jako emotivnom izlaganju podsjetio je koliki trag je ostavio Šekularac. 

"Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju smo otac i ja postali zvezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali Šeki niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji", poručio je Đurovski, poslije čega je nastao veliki aplauz. 

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac kroz koji je prikazana njegova bogata karijera. 

Događaju su prisustvovali legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, čelnici kluba, Nebojša Čović, Zoran Moka Slavnić, potpredsjednici Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i Nenad Bjeković, selektor Mladen Krstajić, Ilija Petković i mnogi drugi... 

Sahrana Šekularca zakazana je za danas od 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм