Dinamo Zagreb: Dosadašnji tok sezone

  • 29.09.2019. 12:02

23. septembra Dinamo Zagreb je započeo svoju avanturu u Ligi šampiona pobjedom s 2-0 u prvoj utakmici protiv gruzijskog Saburtala. Poslije tog meča, odigrali su ih još pet da bi se kvalifikovali u grupnu fazu Lige šampiona.

Nakon razočaranja zbog poraza u posljednjoj prepreci do plasmana prošle sezone, ovo se može smatrati velikim uspjehom. Dok su se NK Osijek, HNK Hajduk Split i HNK Rijeka takmičili u Evropskoj ligi ove sezone, Dinamo Zagreb je jedini hrvatski predstavnik u Ligi šampiona. Možda nije među favoritima za pobjedu na takmičenju, nije uz bok klubovima kao što su  Mančeste siti, Barselona i trenutni prvak Liverpool, ali Dinamo može biti ponosan s obzirom na podršku koju ima. Provjerite na sportsbetting24.in kolike su im šanse.

Nakon što su eliminisali Saburtalo u drugom pretkolu, na red je došao mađarski Ferencvaroš, kojeg su  porazili ukupnim rezultatom 5-1, a u gostima u Budimpešti su ih dobili impresivnom pobjedom s 4-0. Posljednja prepreka bio je meč protiv Rosenborga, a Dinamo nije podlegao pritisku te je kod kuće upisao pobjedu s 2-0, prije nego što je protiv njih uspio odigrati neriješeno 1-1 u Norveškoj i time osigurao prolazak u grupnu fazu takmičenja, u kojoj igraju protiv Šahtara iz Donjecka, Atalante i Guardiolinog Mančester sitija.

Zasad im dobro ide. Dinamo je na vrhu grupe nakon impresivne pobjede s 4-0 nad Atalantom, debitantima u Ligi šampiona. Golom Marina Leovca Zagreb je sjajno započeo prije nego što se hat-trikom Mislava Oršića smjestio na vrh grupe nakon prvog kola u grupama. Međutim, izazov tek slijedi, 1. oktobra na Etihad stadionu igraju protiv prvaka Premier lige, Manchester Cityja. Biće to zahtjevan zadatak s obzirom na to da je City nedavno Watfordu zabio osam golova. Zahvaljujući pobjedi na otvorenju Lige šampiona, Dinamo će samopouzdano igrati u revanšu protiv Atalante i dvije utakmice protiv Šahtara iz Donjecka, a koji bod iz utakmica protiv Manchester Cityja bi bio bonus.

U domaćoj ligi Dinamo Zagreb također dobro stoji.  U takmičarski nastrojenoj  Hrvatski Telekom Prvoj ligi nalazi se na drugom mjestu, iza Hajduka, s tim da je odigrao jednu utakmicu manje. Doduše, Hajduk je porazio Dinamo 1-0, u utakmici u kojoj su obje momčadi igrale s deset igrača, ali sezona je još na početku. Dinamo je dobro pozicioniran, tako da može iskoristiti eventualne pogreške Hajduka, a željeće zadržati svoju krunu iz prošle sezone, u kojoj su pomeli konkurenciju i osvojili naslov s 25 bodova prednosti. Što se tiče kupa, Dinamo je započeo svoje učešće velikom pobjedom sa 7-0 protiv skromnog NK Karlovac. Sve dok klub odolijeva zainteresovanosti za sjajnim igračem Danijem Olmom i s igračem kao što je Mario Gavranović, Očekuje se da će Dinamo imati uspješnu sezonu.

Тагови: