Liga Evrope

Dinamo u osmini finala

  • 21.02.2019. 21:58

Zagrebački Dinamo protiv češkog Plzenja na prepunom Maksimiru "ulovio" je plasman u osminu finala Lige Evrope.

Pred 30.000 navijača, hrvatski prvak je do prolaza stigao spektakularnom pobjedom od 3:0.

Šampioni Hrvatske poveli su golom Oršića nakon spektakularne akcije Petkovića i Olma, a na 2:0 je povećao Dilaver.

Petković je u 15. minutu povukao kontranapad i lomio suparnika na lijevoj strani, petom je gurnuo loptu u sredinu, Olmo je majstorski propustio kroz noge, a Oršić topovski pogodio gornji ugao za prednost "modrih" i Maksimir je eksplodirao.

Rezultat je povisio Dilaver u 34. minutu igre. On je postigao gol glavom s pet metara nakon još jednog odličnog ubačaja Hajrovića. Ponovno je gostujuća obrana zaboravila na Dinamove igrače nakon prekida s desne strane.

Nenad Bjelica, trener Dinama je otpočetka meča dosta prigovarao sudijama, a kad je u 44. minutu povukao za ruku jednog igrača Plzenja koji je išao izvesti aut i sudija ga je odmah isključio.

U 73. minutu opet je nevjerovatni i nezaustavljivi Mislav Oršić povukao loptu u kontru, otvorio mu se Petković na sredini peterca, Mislav mu je dodao, a ovaj kao iz topa opalio za ludo slavlje na Maksimiru i veliko vođstvo od 3:0.

Podsjećamo, u prvom susretu Plzenj je slavio 2:1.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм