Isticanje ustaških simbola

Dinamo kažnjen sa 63 hiljade evra i zatvaranjem jedne tribine

15:34, 12.10.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Zagrebački Dinamo kažnjen je od Evropske fudbalske unije (UEFA) zatvaranjem sjeverne tribine na meču protiv Spartaka iz Trnave i ukupno 63 hiljade evra nakon što su hrvatski navijači isticali ustaške simbole u Briselu protiv Anderlehta.

Dinamo je, po prijavi srpskog delegata Vlada Glođovića i predstavnika FARE-a, sankcionisan i na osnovu tri tačke – upotrebe pirotehnike na stadionu, bacanje tvrdih predmeta u teren i tuče navijača, uz rasizam što UEFA tretira isticanje ustaških simbola.

Hrvatskom prvaku prijetila je kazna bez publike na stadionu Maksimir, ali je, kao i na početku sezone, prošao samo sa djelimičnim zatvaranjem tribina, uz novčanu kaznu.

"Zbog rasizma je novčana kazna 50 hiljada evra, zbog pirotehnike pet hiljada, a bacanje tvrdih predmeta osam hiljada evra," saopštio je Dinamo putem sajta i otkrio da će na “sjeveru” morati protiv Spartaka da istakne baner “Equal game” sa grbom UEFA.

I to nije sve jer Dinamo još uvijek čeka kaznu za meč protiv Fenerbahčea odigranog u Zagrebu 20. septembra, poslije kojeg je UEFA pokrenula postupak.