Golman vaterpolo reprezentacije Srbije

Dimitrije Rističević za ATV: Igramo najtežu utakmicu, budimo složni i slušajmo stručnjake

  • 04.04.2020. 09:55

Virus korona je možda paralisao Republiku Srpsku, koja se i dalje suočava s najvećom pandemijom modernog doba, ali ako se može nešto pozitivno izvući iz čitave situacije, onda je to definitivno solidarnost. U Srbiji je dosta teška situacija. Hospitalizovana su 874 pacijenta, na respiratoru je njih 81.

Poznate ličnosti Srpske ali i regiona, odazvali su se akciji "OstaniKodKuće" i snimili video podrške svim građanima.

Među njima je i golman vaterpolo reprezentacije Srbije, Dimitrije Rističević.

"Pozdravljam sve građane Republike Srpske. Javljam se iz Beograda gdje smo danas imali rekordan broj zaraženih virusom korona. Nalazimo se u jeku borbe protiv ovog teškog neprijatelja. Znam koliku podršku naša reprezentacija ima u Republici Srpskoj. To smo osjetili kada smo gostovali i imali utakmicu u Banjaluci, gdje smo gostovali i gdje ste naš u velikom broju podržali. Sada igramo još jednu utakmicu. Svi zajedno. Najvažniju. Protiv teškog neprijatelja. Zato vas molim da budemo složni, da poslušamo apele i savjete stručnjaka i da ostanemo kod kuće. Veliki pozdrav za Republiku Srpsku", rekao je Dimitrije Rističević za ATV.

Jugoslovenska škola vaterpola oduvijek se bazirala na odbrani. Prvo zaštiti svoj gol, a onda kreni u napad. Ovo je filozofija koju se prenosila "s koljena na koljeno", a koja i danas "radi", daje rezultate.

Rističević je jedan od najperspektivnijih golmana u Srbiji.

Sjajnim intervencijama, odvažno i hrabro, iz utakmice u utakmicu dokazuje da pravi nasljednik čuvenih jedinica na golu delfina.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Dimitrije Rističević

Datum rođenja: 7. 11. 1992.

Pozicija: golman

Klubovi: Partizan, Marselj, Katanija, NBG 11. april

Reprezentacija: 32 utakmice

Trofeji: zlato i bronza na Svetskom kupu 2014. i 2018, bronza na Univerzijadi 2017.

Тагови: