Bukti rat oko Maradoninog nasljedstva

Dijego u Dubaiju imao dva sefa, niko ne zna šta je u njima

  • 27.01.2021. 09:06

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona živio je svojevremeno sedam godina u Dubaiju i u sobi je imao dva zaključana sefa kojima niko ne može da pristupi.

Prošlo je više od dva mjeseca otkako nas je napustio veliki "El Pibe", ali i dalje traje istraga kako je tačno preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Dok se istraga čeka, njegova porodica se bori za nasljedstvo. Prvo je pokrenuta priča da nema ništa, a potom se pojavila vijest da je iza Dijega ostalo dosta novca. Sada su stigle nove informacije.

Naime, nakon pretrage Maradoninog doma u Dubaiju otkriveno je da ima dva zaključana sefa i to je podiglo dosta prašine u Argentini. Uveliko se nagađa o tome šta se nalazi u njima, posebno što je kuća u Emiratima bila njegovo tajno mjesto.

Inače, Maradona je od 2011. do 2018. živio u Dubaiju i tamo je ostavio veliki broj ličnih predmeta, poklona i luksuznih automobila, a sve to je sada prebačeno u Buenos Ajres, s tim da su sefovi ostali netaknuti.

- Niko ne zna zapravo šta je u njima - prenosi španski dnevnik "As".

Izvor blizak fudbaleru imao je šta da prokomentariše na ovu temu.

- To su stvari koje je Maradona čuvao i samo Dijego zna šta je čuvao. To mogu da budu nakit, satovi, dolari ili ništa. Ostavio je tamo sefove i nije ih otvorio više od dvije godine - naveo je njegov izvor.

Dobro je poznato i da je Maradona za života dobijao skupocjene poklone od prijatelja i poštovalaca, pa tako posjeduje prsten vrijedan 300.000 evra koji je dobio u Bjelorusiji.
 

Тагови: