Deura za ATV: Ostaje žal za duplom krunom, ali zdravlje je najvažnije

  • 27.03.2020. 19:48

Ekipa Rutornik Stars Keltern, za koji nastupa kapiten ženske košarkaške reprezentacije BiH Milica Deura, novi je šampion Njemačke.

Zbog pandemije korona virusa prvenstvo te zemlje u ženskoj konkurenciji, kao i u svim omladinskim takmičenjima, okončano je za zelenim stolom. Sezona u Njemačkoj, kada su u pitanju košarkašice prekinuta je 12. marta, samo kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja. 

"U tom momentu mi smo bili prvi na tabeli sa četiri pobjede više od drugoplasirane ekipe. Narednog vikenda nas je očekivao i završni turnir Kupa koji je trebalo da se održi u Kelternu. Međutim, baš kao i prvenstvo i Kup je otkazan, nakon čega smo svi dobili uputstvo da što prije napustimo Njemačku i vratimo se svojim kućama", kaže Deura. 

Nakon što je sezona otkazana, Milica je 16. marta sletjela u Beograd, gdje se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji. Kaže da je malo razočarana, jer su svi očekivali osvajanje duple krune, ali da je trenutno od sportskih rezultata važnija ona bitka koju svi vodimo van terena. 

"Bili smo na dobrom putu da to i ostvraimo. Superiorno smo igrali tokom cijele sezone. Imali smo samo jedan poraz u prvenstvu. Zaista smo svi razočarani, ali ono što je najbitnije u ovom trenutku je zdravlje. Želim da apelujem na sve građane da budu kod kuće, da što manje izlaze i da time sačuvaju i svoje zdravlje i zdravlje svijih najmilijih", dodaje Deura.

Kad se sve sabere, iza Milice Deure je, može se reći, uspješna sezona. Onoj klupskoj treba dodati i dobar start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo BH reprezentacije, gdje su zmajice trenutno prvoplasirane u grupi. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина