Prekršili COVID-19 protokol

Detalji seks skandala igrača Engleske: Priveli islandsku misicu pa otjerani iz reprezentacije

  • 08.09.2020. 10:24

Engleski fudbaleri Mejson Grinvud i Fil Foden vratili su se u Englesku uz izvinjenje što su na gostovanju Islandu doveli u svoj hotel djevojke i prekršili COVID-19 protokol.

Sada su poznati i detalji, pa je jedna od dvije djevojke koje su bile Nadija Gunarsdotir (20), islandska kandidatkinja za Mis Junivers, dok je druga, njena mlađa sestra Lara Klausen.

Fudbaleri su otkriveni tako što je jedna od njih postavila fotografiju na Snepčet i to je bilo dovoljno da se Grinvudova i Fodenova epizoda u reprezentaciji završi na Islandu.

Djevojke su se ušunjale u hotel neposredno poslije pobjede Engleske 1:0 nad Islandom, a fudbaleri nisu prekršili samo pravila svoje reprezentacije već i islandskih vlasti.

Zato su morali da sačekaju da vide hoće li od njih biti kažnjeni prije nego se vrate kući.

Dok su se ušunjavale u hotel, Lara je rekla da se osjeća kao devojka iz "poslovne pratnje", a koliko je žurka bila "luda" pokazuje i to što su osvanule i fotografije fudbalera otpozadi sa napola spuštenim boksericama.

Djevojke su nekoliko sati provele u hotelu da bi prije doručka otišle. Selektor "Tri lava" Garet Sautgejt je rekao da nema alternativu do da kazni igrače tako što će ih odstraniti iz sastava.

I dok iz Sitija kažu da je Fodenovo ponašanje totalno neprimjereno, iz Junajteda pišu da su razočarani u Grinvuda.

Dva dana poslije incidenta koji se desio u nedjelju se ispostavilo da su se fudbaler i manekenka upoznali preko društvenih mreža prije nekoliko nedjelja i da su bili u kontaktu pred dolazak Engleske u Rejkjavik.

Lara Klausen je tada objavila video gdje se vidi kako su se sestre zaputile u hotel gdje su odsjeli Englezi, poslije čega je Foden pitao zašto dolaze.

- Zbog čega dolazite u hotel - pitao je Foden, "Šta misliš?", odgovorio je Grinvud, a djevojka se nasmijala i rekla "Da, stvarno, šta misliš?".

- Nikad nisam iskusila neko ovakvo s**nje. Krenula sam da idem nazad i mislila da će Nadija samo biti sa tim tipom (Grinvudom). On je tamo sa svojim drugom i pozvali su me i vikali "dolazi ovamo, vraćaj se". Osjećala sam se ka eskort devojka. Ali dolazim samo kao društvo, ne radim ništa više od toga - rekla je Lara kasnije.

Ona je u lobiju hotela pitala svoju sestru kod koga tačno idu, dobila odgovor, a Grinvud je u međuvremenu rezervisao dvije sobe na odvojenom spratu.

Inače, izvori Sana kažu da su fudbaleri bili i zajedno, ali da su potom zabavljali djevojke i odvojeno u zakupljenim sobama.

Grinvud je inače postao otac sa 18 godina sa svojom djevojkom iz djetinjstva Rebekom Kouk i rekao da to "izvlači ono najbolje iz njega".

Islanđanke su dan, dva poslije svega branile reprezentativce tvrdeći da su se ponašali kao pravi džentlmeni.

- Pričala sam sa Mejsonom nekoliko dana prije utakmice, znali su za COVID-19 protokol ali smo mislili da pošto igraju protiv Islanda, da su testirani prije utakmice i da će sve biti ok - rekla je Nadija.

Da podsjetimo, ona je u finalu takmičenja za Mis univerzuma bila finalistkinja za 2019. godinu.