Desetu godinu u nizu Željezničar sport tim organizuje kamp za svoje mlade fudbalere

  • 04.07.2020. 20:11

U proteklom periodu Željezničar sport tim afirmisao se kao klub koji odlično radi sa mladim fudbalerima i kao takav je prepoznatljiv u regionu. Iz godine u godinu u ovom kolektivu pokušavaju da odu korak naprijed u svim sferama, pored rada na poboljšanju uslova za trening, na prvo mjesto stavljaju socijalizaciju djece. 

Tako je desetu godinu zaredom organizovan kamp za nekoliko generacija igrača koji su u podmlatku banjalučkog prvoligaša. I ovaj put Hajdučke vode su odredište Željezničar sport tima. Istovremeno na ovom sjajnom mjestu borave dvije generacije dječaka, a svake sedmice se omladinci smjenjuju u radu, a sve pod budnim okom klupskih trenera.

Mališani su puni utisaka, srećni što su nakratko promijenili rutinu.

- Radili smo driblinge, poligone i dodavanja. Pobijedili smo Ačko 10:1. Odigrali smo dobro i bilo je lijepo - rekao je Đorđe Đuričić. 

Njegov saigrač Viktor Jokić zadovoljan je trijumfom.

- Igrali smo dobro, dali smo deset golova, ali je protinik slabiji - rekao je Jokić.

Pored treninga mladi fudbaleri imali su dovoljno slobodnog vremena, tako da lopta nije bila jedini izvor zabave. Treneri hvale mališane, kažu da je s njima lako sarađivati.

- Igrali smo se, išli smo na bazen, penjali se tako da smo se dobro zabavili - kaže Jovićević koji nosi nadimak Pujol. 

Nemanja Mikić je opisao pobjeu svoje ekipe.

- Bilo je 4:1. Napadali smo, dali golove, pa smo pred kraj malo pali. Zadovoljni smo utakmicom - rekao je Mikić, inače kapiten tima. 

Direktor škole fudbala Radomir Popović kaže da se djeca na ovaj način prvi put susreću sa režimom koji sa sobom nosi profesionalni sport. Na taj način polako dobijaju saznanja kako izgleda život jednog fudbalera. Njihov boravak na kampu je programiran i nema praznog hoda.

- Postoji raspored, doručak je u pola osam. Trening je u devet, a u pola 12 imamo tri grupe na bazenu. To je odlična relaksacija. Potom ide ručak i obavezan odmor. Predveče je drugi trening, večera u 21 i spavanje - rekao je Popović.

Treninzi su drugačije koncipirani kaže Popović. Bazirani su na igri i najvažnije je da se djeca opuste i istrče. Dodaje da Željezničar sport tim nastavlja da poboljšava infrastrukturu. Počeli smo prije 13 godina i od tada smo mnogo napredovali, poručuje Popović. Na stadionu se gradi fitnes centar kako bi se upotpunio sadržaj koji je neophodan za razvoj igrača. I naredne sezone, seniorska ekipa Želje biće najmlađa u Prvoj ligi Republike Srpske.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.