Rukometna Premijer liga BiH

Derbi u Boriku, Borac dočekuje Gračanicu

19:44, 08.11.2019.
Izvor: ATV
Duel dvije prvoplasirane ekipe obilježiće osmo kolo rukometne Premijer lige BiH. U Borik stiže Gračanica, ekipa koja je i u prošloj sezoni zadavala dosta muka Banjalučanima. Ipak, u Borcu ne kriju ambicije da žele nastaviti pobjednički niz i tako se još više odvojiti na tabeli od prvog pratioca. O rivalu govore sa dosta poštovanja, ali ponavljaju da se u Boriku samo oni pitaju.

"Ozbiljan protivnik, jako disciplinovan, uređen klub. Mlada uprava, ambiciozna, koja hoće da digne sve na jedan viši nivo. Što se tiče njihove igre tu zaista nema zamjereke. Ali ne plašimo ih se. Igramo kući i nikome ne treba da dajemo za pravo da nešto očekuje u Boriku", kaže trener RK Borac Mirko Mikić.

"Opasni su sa svih pozicija. Prethodne sezone smo se nekako više skoncentrisali na Dinu Hamidovića. Ove godine im nekako ljepše ide lopta i opasni su sa svih pozicija. Tako da ćemo sutra morati da se potrudimo i da pokažemo zašto smo trenutno prvi na tabeli", dodaje Milan Dakić. 

Iako je Borac lider na tabeli sa šest pobjeda i jednim porazom, Mikić kaže da prostora za napredak još ima. Naročito u rješavanju napada sa igračem više, kao i realizaciji polukontre. 

"Još ta polukontra nije kako bi trebala da bude, a odbrana je konkretno protiv Vogošće bila na visokom nivou što govori i taj malo broj primljenih golova. Sve je to nekako povezano, Stefan se vratio, jedan od naših glavnih odbrambenih igrača. Dok njega nije bilo tu je malo škripalo. Malo su s ei novi igrači adaptirali i naši dječaci dobijaju prostor, pa imamo širinu", kaže Mikić.

Utakmica Borac-Gračanica igra se sutra u Boriku i počinje u 17 časova i 30 minuta. I ove godine Borčevi rukometaši uključili su se u humanitarnu akciju "Movember", pa će sav prihod od prodatih ulaznica sa ovog meča biti doniran za liječenje oboljelih od raka prostate i testisa.